Diari La Veu del País Valencià
El #caloret de Barberà inunda de crítiques i burles les xarxes socials

L. Part / València.

L’alcaldessa de València s’ha evidenciat, encara que de forma involuntària, com una autèntica piròmana a l’hora d’incendiar les xarxes socials. El vergonyós, denigrant i esperpèntic discurs en valencià que va fer Rita Barberà el passat diumenge durant la Crida -l’acte que marca l’inici oficial de les festes falleres- arrasa i de quina forma a les xarxes socials. De fet, en només unes hores el seu #caloret s’ha convertit en ‘trending topic’ – paraula o frase més repetides en un moment concret en Twitter- i és objecte de tota classe de comentaris, crítiques i burles entre els usuaris d’Internet.

Quan ni tan sols han passat 24 hores des que la primera regidora del Cap i Casal va pronunciar el seu inintel•ligible i lamentable ‘discurs’, des de les Torres de Serrans -acompanyada per la Fallera Major i el mateix president de la Generalitat entre altres autoritats-, els dibuixos i muntatges fotogràfics sobre l’esperpèntic discurs de Barberà inunden les xarxes socials.

Malgrat els 24 anys que han transcorregut des que està al front de l’Ajuntament de València, Barberà va demostrar ahir un absolut i complet desconeixement de la nostra llengua i no va ser ni tan sols capaç d’articular tres paraules juntes en valencià sense ‘destrossar’ l’idioma que identifica els i les valencianes.

La primera regidora ha superat inclús al president Fabra a l’hora de destrossar el valencià i el seu #caloret de l’hivern porta camí de superar al també arxipopular ‘café con leche’ d’Ana Botella durant la presentació de la infructuosa candidatura olímpica de Madrid com a seu de les Olimpíades.

Tan lamentable va ser el discurs de Barberà -per dir-ho d’alguna forma ja que fins i tot els congregats durant la Crida a penes donaven crèdit al que escoltaven-, que destacats dirigents de distintes formacions han carregat contra l’alcaldessa de València.

Així, per exemple, el candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana per EUPV, Ignacio Blanco, s’ha dirigit via Twitter a Fabra i al portaveu ‘popular Jorge Bellver perquè escolten el ‘discurs’ i preguntar-los si “en la llei de senyes d’identitat hi ha alguna sanció prevista per açò”?. En altre Twitt, Blanco subratlla: “Si #RitaBarbera haguera fet el mateix #caloret en castellà, hui seria escàndol de portada en la premsa espanyola i li demanarien la dimissió”.

El diputat en el Congrés de Compromís-EV, Joan Baldoví, també s’ha referit a aquest assumpte i ha recordat en Twitter que va tindre un alumne polonès que als 3 mesos parlava valencià. “Rita, 24 anys d’alcaldessa el denigra així”, apunta. En altre missatge, Baldoví apunta: “Seria dramàtico que por culpa del #caloret de #Rita los que aún no hablais valencià, desistierais. Para que no desistas htvoluntariatpelvalencia.org/”.

>

A continuació, us oferim una selecció dels centenars de vinyetes i muntatges objectes de burla i escarni que han ‘incendiat’ les xarxes socials en les últimes hores arrel del discurs esperpèntic de Barberà.

Comparteix

Icona de pantalla completa