Diari La Veu del País Valencià
Morera recomana a Barberà que es pose en contacte amb Escola Valenciana #caloret

RedactaVeu / València.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha recomanat a l’alcaldessa que es pose en contacte amb Escola Valenciana, “per participar en el programa de Voluntariat Lingüístic, on persones valencianoparlants s’ofereixen desinteressadament a ensenyar a parlar el valencià correctament a altres persones que no dominen la llengua pròpia de la nostra terra. En compte de menysprear i de perseguir a Escola Valenciana i al professorat, el que cal és estudiar, aprendre i practicar la nostra llengua”.

Morera ha instat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, a demanar disculpes “al món faller i a la ciutat de València perquè als actes institucionals de la importància de la Crida s’ha d’anar amb el degut comportament i no fer el ridícul, com el que ha fet i ja ho sap tot el món gràcies a les xarxes socials”.

Joan Ribó: Rita Barberà deplorable

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha lamentat “la deplorable imatge que va donar ahir l’alcaldessa de València, Rita Barberà, en la Crida de la festa de les falles. Es tracta d’un acte que uneix la festa fallera de la ciutat, en el que el parlament de l’Alcaldia té rang d’acte oficial i on s’ha de respectar el protocol que mereix. De fet, eixe parlament és el que precedeix el lliurament de les Claus de la Ciutat a la Fallera Major de València. Els valencians mereixen un respecte que a dia de hui Barberà no és capaç de donar. El PP fa un discurs electoralista de les senyes d’identitat, i li hem de recordar una vegada més a l’alcaldessa d’esta ciutat que les senyes d’identitat s’han d’exercir, no estan per a posar en ridícul als valencians en un dels actes que més repercussió té”.

Joan Ribó ha assenyalat “la vergonya aliena que ha causat entre el món faller el lamentable discurs de la senyora Barberà, tal i com ha constatat la regidora de Compromís, Pilar Soriano, en contacte permanent amb les falles. La indignació és palpable entre un sector que treballa molt dur tot l’any per fer d’estes les millors festes possibles. No és de rebut que després, la més alta representant de la ciutat menyspree d’esta manera la festa”.

Per últim, el portaveu de Compromís ha demanat a Barberà “que siga l’alcaldessa de tots els valencians i porte el nom d’esta ciutat amb la dignitat que mereix la ciutadania. No ens vinga després amb falsos discursos de valenciania, quan es burla de la llengua pròpia dels valencians. Barberà ha sigut 24 anys alcaldessa i mai ha tingut la més mínima voluntat ni d’aprendre una frase sencera en valencià. En el nostre Grup Municipal, la regidora Consol Castillo ha sigut professora de valencià durant molts anys, i no li importaria donar-li unes classes perquè no torne a posar en ridícul als valencians; això sí, l’alcaldessa hauria de tindre una voluntat d’aprendre, que, pel que es veu, ara per ara no té”.

Comparteix

Icona de pantalla completa