Diari La Veu del País Valencià
Els fiscals donen suport als seus companys d’Anticorrupció davant els atacs del PP
ACN/ RedactaVeu / València

Els fiscals han manifestat la seua “repulsa” a les notícies que, “des de la desinformació i sense consultar fonts oficials ni contrastar de cap altra manera” , desprestigien els fiscals afectats i la institució, “sense base alguna i amb greus insinuacions”. El comunicat es deriva de la polèmica per una errada en la traducció de l’anglés en la declaració del magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone.

Anticorrupció va admetre el error, que consistia en assegurar que va ser l’expresident Francisco Camps qui va aportar el contracte de la Fórmula 1, tot i que en realitat Ecclestone havia reconegut que havia estat ell mateix qui havia dut el contracte a la reunió.

La investigació té el seu origen en la querella interposada per la Fiscalia Anticorrupció contra l’expresident Francisco Camps, l’exconsellera Lola Johnson, i l’expilot i soci de Valmor, Jorge Martínez Aspar.

El TSJ va admetre el passat dia 3 de febrer la querella per investigar els indicis de delicte de malversació i prevaricació apreciats en l’organització de la Fórmula 1 i en compra per part de la Generalitat de Valmor, l’empresa que gestionava la cursa, assumint tot el seu deute.

“Lamentem el mal ús d’alguns dels mitjans en aquests casos, ja que el dret a rebre informació veraç és un dret constitucionalment protegit i és missió del Fiscal la de ser garants dels drets, reiterant, un cop més, el suport als companys afectats i a tota la fiscalia”, han manifestat.

La junta de fiscals de València ha celebrat aquest dilluns reunió extraordinària a petició de la majoria de la plantilla amb l’únic punt de l’ordre del dia consistent en expressar el suport als delegats Anticorrupció, segons que ha informat la fiscal en cap.

Comparteix

Icona de pantalla completa