Diari La Veu del País Valencià
Milers d’estudiants ixen al carrer contra la ‘privatització encoberta’ del ‘3+2’

RedactaVeu / EP / València.

Milers d’estudiants s’han manifestat aquest dijous a valència contra la “privatització encoberta” que consideren que suposarà la reforma universitària de graus amb l’aplicació del ‘Decret 3+2’.

La marxa, que ha arrancat a les 12.00 hores des de la Facultat d’Història de la Universitat de València, ha conjuminat dues convocatòries, una liderada per la coordinadora Estudiantil de València -que integren el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Acontracorrent i el Sindicat d’Estudiants de Països Catalans (SEPC)- i una altra pel Sindicat d’Estudiants.

La mobilització compta amb el suport de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, que engloba associacions de pares i mares i sindicats docents. Durant el recorregut s’han pogut veure pancartes i escoltat consignes com ‘Menys caloret i més educació’; ‘Hui hi ha vaga, l’educació no és paga’ o ‘Sempre contra tota injustícia’.

Foto: EP.

Cal assenyalar que aquest matí, l’aulari nord del campus de Tarongers de la Universitat de València (UV) ha tancat “per precaució” després que uns piquets llançaren pots de fum en el seu interior, durant la segona jornada de vaga estudiantil contra el ‘Decret 3+2’, mentre que a la Universitat Politècnica de València (UPV), la jornada s’ha desenvolupat “amb normalitat” si bé han aparegut algunes pintades.

Comparteix

Icona de pantalla completa