Diari La Veu del País Valencià
El PP europeu dóna suport a que s’investigue l’accident del Metro
EP / Brussel·les

“Vam tenir una gestió vergonyosa. Si ens veiem hui ací a Europa és perquè el Govern valencià ens ha fallat, ens ha obligat a venir a Europa a reclamar els nostres drets”, ha declarat Beatriz Garrote, portaveu de la AVM3J, en una roda de premsa a Brussel·les en la qual ha estat abrigallada per eurodiputats “de tots els colors”, segons ella mateix ha destacat.

Garrote ha celebrat que el Partit Popular vaja a demanar també que es mantinga el cas obert, perquè demostra que els eurodiputats mantenen una visió “més enllà de la doctrina de partit”.

En la seua compareixença davant la comissió europarlamentària, Garrote demanarà a la Unió Europea que actue per a garantir que en el futur les autoritats locals hagen de donar “una resposta exemplar” en la seua gestió de catàstrofes i no puguen “donar carpetada” a recerques com la de l’accident del metro de València. “Ens sentim vulnerats”, ha lamentat.

l’eurodiputada del Partit Popular Rosa Esteràs ha confirmat que el seu grup “demanarà que la petició es quede oberta per a escoltar totes les parts” implicades. Esteràs ha volgut deixar clar que no comparteix la visió de la resta de grups europarlamentaris, que critiquen severament la gestió que va fer el Govern de Francisco Camps d’aquesta crisi, i ha defensat el “esforç i diligència” de les autoritats valencianes.

“El Govern va ser àgil (en la seua resposta al sinistre) i va fer tot el que va estar en la seua ma”, ha insistit l’eurodiputada ‘popular’, després de declarar el “reconeixement i total suport” a les víctimes i als morts i advertir que la Comissió Europea considera que la seguretat dels transports locals no és competència europea.

En la roda de premsa han estat per a anunciar el seu suport a la AVM3J i subscriure les crítiques de les víctimes al paper del Govern valencià els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero (PSOE), Jordi Sebastià (Compromís), Marina Albiol (IU) i el diputat nacional de UPiD per València, Toni Cantó.

Comparteix

Icona de pantalla completa