Diari La Veu del País Valencià
Camps exercirà la seua pròpia defensa en la querella per la Fórmula 1
ACN / València

La querella també s’adreça contra l’expilot Jorge Martínez Aspar, vicepresident de Valmor (empresa a la qual es va adjudicar la gestió) i contra l’exconsellera Lola Johnson.

La Fiscalia assenyalava que Camps podria haver comés un delicte de malversació de cabals públics i de prevaricació administrativa de d’abril de 2006 fins al juliol de 2011. Els fets investigats corresponen a la negociació prèvia del contracte de la Fórmula 1, signatura i participació del Circuit del Motos; el contracte de la Societat de projectes temàtics i el pagament del cànon per acollir el circuit; l’aval i la compra de Valmor per part del govern valencià.

Així, conclou que el Gran Premi de Fórmula 1 es va organitzar per ordre de la Generalitat de Francisco Camps i que aquest va concertar amb Jorge Martínez Aspar que seria la seua empresa la que organitzaria la prova. Aquesta no tenia ni infraestructura personal, material ni econòmica per assumir aquesta tasca, segons la querella.

La fiscalia considera que es va intentar donar aparença de contracte entre particulars, encara que era una empresa pública la que anava a organitzar l’esdeveniment. El fet que no s’haguera fixat un preu al primer contracte i que mai se li cobrés preu pels serveis prestats en benefici de Valmor, i en perjudici dels fons públics, podria constituir delicte de prevaricació i malversació.

En relació amb el contracte, la fiscalia assenyala que Camps, després de reunir-se amb el patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, i “coneixedor dels problemes financers de Valmor perquè així li ho varen manifestar els seus membres”, va decidir que la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana assumira l’obligació financera de Valmor per al pagament del cànon anual de la cursa (26 milions de dòlars). Aquests fets, segons la fiscalia, també podrien constituir delictes de malversació i prevaricació.

Així mateix, en relació amb l’aval de la Generalitat a Valmor, sense seguir el procediment establert per la llei i sense decret del govern valencià, podria ser constitutiu d’un delicte de prevaricació. Camps va ordenar a la consellera Lola Johnson que firmara aquest aval, tot i que no tenia competències per fer-ho.

Comparteix

Icona de pantalla completa