Diari La Veu del País Valencià
Acció en defensa de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell
RedactaVeu / València

Amb aquesta acció de protesta, que arriba després de l’enèsim incendi que pateix la zona humida protegida de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), des d’Acció Ecologista-Agró denunciem la reiterada passivitat i inactivitat de les administracions responsables de la conservació de l’aiguamoll: la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i els ajuntaments de València i Massamagrell.

Des d’AE-Agró exigim a les administracions públiques que prenguen les mesures necessàries per a evitar nous incendis. Considerem que aquestes actuacions són imprescindibles per a conservar els valors naturals d’aquesta marjal i també per la seguretat de les mateixes persones que viuen o treballen en els seus voltants. Cal recordar que junt a aquest aiguamoll hi ha un nucli de població com és la platja de La Pobla de Farnals i polígons industrials i terciaris, tant en el terme municipal de Massalfassar com en el de Massamagrell. A més a més, l’Autovia V-21 travessa aquest aiguamoll i els incendis posen en perill els vehicles que hi circulen.

Com ja va denunciar AE-Agró la setmana passada, la intensitat i gravetat dels incendis, la majoria d’ells provocats, que periòdicament afecten a esta zona humida es deuen a la manca d’un control adequat de la vegetació. Per la qual cosa és urgent que les administracions responsables posen en marxa un Pla de Gestió de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell, que garantisca la recuperació i manteniment dels seus valors ambientals i evite el greu perill que suposen els incendis en esta zona.

Per això, a més de l’acció de protesta d’aquest matí, aquesta setmana AE-Agró ha sol·licitat per escrit a les administracions implicades en la gestió de la marjal una reunió urgent per a promoure la redacció i aplicació de l’esmentat Pla de Gestió. En el mateix escrit, els ecologistes han demanat a les tres institucions públiques que procedisquen de manera immediata a la gestió de la vegetació i a la retirada de les escombraries que s’acumulen en la marjal, que a pesar de formar part del Catàleg de Zones Humides del País Valencià pateix un vergonyós abandonament institucional.

Comparteix

Icona de pantalla completa