Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó: ‘Els qui manen estan fent les últimes voluntats’
Antonio Domínguez / Emilio Sánchez / València

Preguntat per La Veu si és l’hora del canvi, el candidat afirma que per suposat, ja que això fa massa “olor de règim”, els qui manen estan fent les ultimes voluntats, col·locant funcionaris i fent concessions a empreses amigues. A més el candidat va afirmar que els ciutadans han perdut la capacitat de veure el que és diferent i ho va il·lustrar amb l’anècdota d’una fallera que veient fotos de l’any 1990 va dir “Que guapa estava Rita i que jove”, quan en realitat era Clementina Ròdenas.

Ribó així mateix, va remarcar que “hem de provocar un canvi des de la ciutadania”, implantant un sistema democràtic, no un ordene i mane, introduint eines de participació i fent les coses amb la gent. Preguntat pel discurs de l’alcaldessa pensa que és un menyspreu als fallers i a la fallera major, així mateix a la llengua a la cultura… “Si vas a fer un discurs en una llengua que no coneixes has de preparar-ho bé”.

Ribó pensa que s’han desvirtuat les falles, esta festa és molt important per a València i s’ha fet més pareguda a l’època del franquisme, ja que amb l’alcaldessa “s’ha potenciat altra vegada el tarannà que va introduir el general Aranda”.

El candidat proposa un model de festa anterior a esta etapa i pensa que es deu potenciar els trets culturals i les associacions falleres, que el museu faller siga “museu”, ja que hi ha moltes coses a millorar.

Parlant de pactes el candidat afirma que guanyaran i tindran una majoria qualificada per governar i afegeix que l’endemà de les eleccions “si ens toca pactar, pactarem amb la gent més propera a nosaltres”, és a dir la més llunyana al PP. Amb el PSPV tenint en compte les coses que es voten conjuntament hi ha una proximitat, no obstant també distàncies significatives però hi ha elements comuns per exemple, Cabanyal o el PGOU, però encara és molt prompte.

Així mateix afirma que tenen més en comú amb EUPV. Preguntat per si Compromís és l’opció per trencar el bipartidisme, afirma que sí perquè és bo per al País Valencià que no existisca bipartidisme, ja que ha generat molts problemes a este País.

Comparteix

Icona de pantalla completa