Diari La Veu del País Valencià
El PP guanya, però lluny de la majoria absoluta en el PV
eldiario.es / València

Segons aquesta enquesta, el PP baixaria als 31/34 diputats (actualment en té 55); Podem debutaria amb 22/24 escons, sobrepassant així el PSPV que cauria fins als 19/21 diputats (ara 33); Compromís també creixeria fins als 10/11 escons (ara amb 6); també debutarien, però més modestament, Ciutadans amb 5/6 diputats, UPyD amb 5; mentre que EUPV estaria en el tall de la representació amb entre 0/5 escons (ara amb 5).

Cal destacar que aquest càlcul no ofereix cap fitxa tècnica de metodologia o mostra de població sobre la qual s’ha realitzat, a més s’ofereix sobre la base d’una participació del 74%, entre 3-4 punts més que en els últims comicis autonòmics de 2007 i 2011.

Aquesta enquesta se situa en la línia d’altres recents com la d’El País, que el 9 d’octubre donava al PP 32 escons; el PSPV encara era segon amb 29 diputats; Podem era tercer amb 17 diputats; a prop se situava Compromís amb 14 escons; i Esquerra Unida obtindria 7 diputats. Ací no atorgaven representació ni a UPyD ni a Ciutadans.

Més allunyat està aquest baròmetre amb les enquestes que realitza el PP, que el situen més prop de la majoria absoluta i així ofereixen la possibilitat de governar la Generalitat si s’arriba a un pacte amb Ciutadans (queden fora del parlament UPyD i EUPV); xifres similars que es mostren per a l’Ajuntament de València.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa