Diari La Veu del País Valencià
Amàlia Garrigós aconsegueix burlar la censura de Barberà
L. Part / València

La censura continua present al balcó del consistori que comanda l’alcaldessa Rita Barberà, però hui ha sigut burlada gràcies a la discreció, picardia i professionalitat.

Després de l’accidentada Intifalla celebrada ahir en defensa de les víctimes de l’accident de metro, en què la policia va obligar a tapar-se les samarretes identificatives que lluïen els membres de l’associació que presideix Beatriz Garrote –i on l’alcaldessa Rita Barberà va fer inclús burla a alguns dels concentrats (veure vídeo adjunt)-, hui ha sigut el torn d’una nova protesta ciutadana amb el lema ‘Per una Ràdio Televisió pública i popular!’. La protesta ha congregat aquest dimecres a l’acabar la mascletà nombrosos extreballadors de RTVV, part dels quals han pogut estar presents al balcó durant la mascletà, també en qualitat de convidats pel grup municipal Compromís.

Així, i com era previsible, els encarregats de la seguretat han tractar d’evitar la presència de símbols –en aquest cas jupetins- reivindicatius, si bé la periodista Amalia Garrigós, a l’acabar l’espectacle pirotècnic, sí que ha aconseguit –discretament i després de passar inclús i literalment per baix de les faldes d’una fallera (vore vídeo)- abocar-se al balcó i mostrar un jupetí de color roig identificatiu de la seua lluita.
L’aparició de Garrigós, que ha fet un gest de victòria alçant els braços després d’aconseguir mostrar el jupetí, ha sigut rebuda amb una forta ovació per part dels concentrats enfront de l’Ajuntament. Això sí, instants després, ha sigut convidada a abandonar el balcó consistorial i identificada “a títol informatiu’, a l’igual que una extreballadora de RTVV, Júlia Sorní, que ha gravat l’acció per mig d’un telèfon mòbil.
>

Foto: @melderomerAV

La periodista valenciana ha mostrat el jupetí roig reivindicatiu. Foto: @laccent

Dijous, la Intifalla va celebrar una nova protesta, en aquesta ocasió amb el lema ‘Cultura Lliure i sense barreres. Ni retallades ni 21%’.
>

Comparteix

Icona de pantalla completa