Diari La Veu del País Valencià
Suport massiu en Twitter per aconseguir que la paella tinga la seua emoticona
EP / València

La companyia arrossera amb seu a Silla premiarà el tuit més retuitejat amb un viatge a San Francisco. En aquest sentit, els promotors de la iniciativa apunten al fet que Unicode “només aprova uns 50 emojis a l’any” i la paella “competeix contra milers de propostes”.

Un suport massiu al hashtag i a la imatge és la “clau” que Alemany i la companyia valenciana asseguren haver descobert per aconseguir l’emoticona, després del seu viatge a Sant Francisco (EUA) del passat mes de febrer, en el qual van realitzar la “petició formal” i van parlar amb els “màxims responsables” de Whastapp per a l’Estat espanyol i Unicode, el consorci format per Apple, Google, Microsoft, IBM i Tova, entre uns altres, encarregat d’aprovar les noves icones.

Durant la seua estada, el còmic i la marca valenciana d’arròs no van obtenir l’aprovació definitiva per a l‘emoji de la Paella, encara que asseguren que han esbrinat “la via per a aconseguir que un plat tan internacional i divers tinga representació en aquesta aplicació de missatgeria instantània tan popular”.

Per açò, insten a demostrar una “alta freqüència” d’ús del hashtag i la imatge de #PaellaEmoji. “Només s’aproven uns 50 emojis a l’any i la Paella competeix contra milers de propostes. Pel que hem de mostrar a través de les xarxes socials que forma part de les nostres vides”, ha destacat Anabel Ballester d’Arròs La Fallera.

#Paellaemoji Party

Per a aconseguir-ho, Eugeni Alemany i La Fallera celebraran la #PaellaEmoji Party aquest dimecres fins les 24.00 hores. Es tracta d’una “festa a través de Twitter” en la qual, a través de les raons que donen els usuaris de per què volen el #PaellaEmoji, “s’aconseguisca ser Trending Topic Nacional”. Fins ara, el hashtag #PaellaEmoji s’ha utilitzat en més de 3.500 tuits entre les 9.00 i les 11.00 d’aquest dimecres, pujant a una de les primeres posicions.

“L’objectiu és fer veure a Unicode, i al món sencer, que a l’Estat espanyol en general, i al País Valencià en particular, necessitem l’emoji de la Paella. Perquè no és just que un dels plats més coneguts en els cinc continents, icona de la gastronomia espanyola i un pilar fonamental de la cultura valenciana no estiga en Whastapp”, ha apuntat Anabel Ballester.

Per “estimular” la participació en aquesta iniciativa, el tuit més retuitejat i compartit, es premiarà amb un viatge a San Francisco amb les despeses pagades per a repetir l’experiència viscuda al febrer. Unicode és qui decideix quin emojis s’inclouen en el teclat dels dispositius electrònics.

El comitè es reuneix dues vegades a l’any i les propostes acceptades es publiquen a mitjan estiu o al febrer. Una vegada aprovat un emoji, es redissenya per a adaptar-lo a les necessitats tècniques i tots els sistemes operatius han d’actualitzar-se per a poder utilitzar-lo. Pel que adverteixen que des de la validació fins al seu ús “poden passar diversos mesos”.

La campanya a favor de ‘l’emoji’ de la Paella va començar al desembre amb motiu de la II Edició de Lliurament de Distintius Wikipaella, associació sense ànim de lucre amb la qual col•labora La Fallera i que la seua gal•la va presentar el còmic valencià Eugeni Alemany.

Comparteix

Icona de pantalla completa