Diari La Veu del País Valencià
El músic Rafel Arnal dóna a conéixer a El Caire El Cant d’Estil Valencià
RedactaVeu / El Caire

El músic i cantautor valencià Rafel Arnal ha impartit una conferència al Departament de Llengua Literatura Hispàniques de la Cairo University (Faculty of Arts) convidat per la Dra Manar Abd El Moezel sota el títol El orientalismo en la música de transmisión oral Española: El ‘Cant d’Estil’ Valenciano.

Rafel Arnal, entusiasmat després de la conferència, ens explica, “l’experiència ha sigut genial, han assistit uns 60 alumnes i uns 5 o 6 doctors, i tots m’han felicitat per la presentació”.

Este valencià es troba a El Caire des de fa uns mesos amb el seu primer treball discogràfic en solitari, Pam a pam.

Rafel Arnal edità el 2011 Pam a pam (M Factory Music), un àlbum sorprenent on les textures electròniques es troben amb els instruments tradicionals i el cant popular.

Crescut i format en l’històric grup-nissaga valencià Carraixet, Rafel Arnal, o ‘Rafeta’, ja ha deixat entreveure la contundència de la seva veu en projectes com Afluències, l’espectacle conjunt dels grups Aljub i Krama.

El seu primer disc com a solista és un treball en què ha estat immers els darrers quatre anys. El resultat són dotze composicions, amb lletres pròpies, amb música i producció dels germans Murillo de Sueca, que és on s’ha gravat, amb col·laboracions com les del ‘cantaor’ Apa o el guitarrista Spiros Kaniaris, i amb un so sorprenent, on s’amalgamen cants ‘melismats’, sons electrònics, drum’n’bass, ritmes africans, cors i instruments tradicionals.

Projectes audiovisuals

Per altra banda, l’actor i director cinematogràfic egipci Ahmad A. Nour, el va convidar a participar en els seus projectes audiovisuals i cinematogràfics, de fet ja van filmar a El Cairo el videoclip Diumenge.

També està en fase d’edició Citizen (amb la fam, revolta!) en col·laboració amb el raper egipci-nordamericà K. Broadway, rodat a El Caire i amb pròxima presentació i difusió (ja s’anuncia per a la setmana que ve al canal youtube de Rafel Arnal).

Aquesta nova cançó formarà part de la banda sonora de la pel·lícula documental L’estiu més negre, dirigida per Alba Forés i Rubén Soler Ferrer, projecte sobre el major desastre ecològic ocorregut al País Valencià en el darrers 20 anys.

>

Rafel Arnal – Diumenge (Official video with English Subtitles)

Crèdits:

Citizen (amb la fam, revolta!), de Rafel Arnal feat. K.Broadway

Director: Ahmad A.Nour

Executive Director: Carlos Silveira

Música: Rafel Arnal

Ney: Andrés Belmonte

Lletra en català: Rafel Arnal

Lletra en anglés: K.Broadway

Producció Musical: Rafel Arnal, K.Broadway i Ahmad A. Nour

Mescla i Masterització: Moustapha El Moustapha El Halawany

Disseny de coberta: Mario Solera – Disseny.

Comparteix

Icona de pantalla completa