Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent Participa ja té resultats definitius
RedactaVeu / Ontinyent.

Així es determinava a la segona edició del procés de priorització de projectes Ontinyent Participa posat en marxa per l’Ajuntament, que ha fet possible que la ciutadania vote la prioritat de les actuacions proposades pel Consell de Ciutat, i que finalitzava a la mitjanit d’aquest divendres. Les votacions s’han realitzat presencialment o a través d’internet de manera segura i fàcil, i s’han registrat un total de 3.731 vots.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha destacat que “per segon any consecutiu els veïns han tingut la possibilitat de decidir i involucrar-se en una nova manera d’entendre la democràcia participativa”. Així mateix, posaven en relleu l’elevat percentatge de vots realitzats per internet, “que ha estat clarament majoritari, i que demostra que apostar per l’ús de les noves tecnologies és un encert”.

Finalitzat el recompte, d’entre els 10 projectes aprovats pel Consell de Ciutat, el més votat ha estat la rotonda d’accés al Pont de Sant Vicent des de l’Avinguda del Tèxtil (amb 1.548 vots), el segon ha estat els Camins Escolars Segurs al Col·legi Bonavista (amb 1.378 vots) ), i el tercer ha estat la restauració i conservació de la Senda dels Enginyers (amb 1.358 vots).

A continuació trobem la creació d’una vorera al Camí Vell de l’Estació (1.220 vots); la rehabilitació del solar de l’antiga fábrica de Tortosa y Delgado per a àrea recreativa (1.208 vots); l’eliminació de barreres arquitectòniques a les voreres del barri de Sant Rafel (981 vots) i la restauració de la Casa Gamellons i desenvolupament d’un projecte d’interpretació ambiental (902 vots). Les tres propostes restants, (Urbanització de la zona compresa entre el Centre de Salut, AFAO i l’Avda. Cristòfol Colom; habilitació d’una àrea recreativa a Fuset i adequació de voreres al carrer Músic Úbeda) han obtingut 864 vots, 714 vots i 497 vots respectivament.

Atès que la partida per executar les inversions seleccionades en aquest procés és de 375.000 euros, des de l’Ajuntament s’ha confirmat que es faran els preceptius ajustos pressupostaris perquè es puga executar la màxima quantitat de projectes possibles al càrrec d’aquesta partida.

Les votacions han suposat la culminació d’un procés que s’iniciava amb una campanya informativa d’exposició del projecte, que donava pas a una fase propositiva a la qual associacions i particulars van poder presentar les seues propostes presencialment i per internet. Seguidament, l’oficina tècnica municipal valorava els projectes, una valoració que es feia pública i que era analitzada pels consells sectorials, dels quals formen part les diferents associacions i col·lectius ciutadans. Finalment el Consell de Ciutat, com a “consell de consells” determinava els 10 projectes a sotmetre a votació. Aquests projectes eren defensats públicament pels seus proposants, i finalment del 9 al 13 de març els veïns i veïnes triaven l’ordre de prioritats en base al qual l’Ajuntament ha d’executar les obres.

Comparteix

Icona de pantalla completa