Diari La Veu del País Valencià
Podemos formalitza la seua integració en Guanyem València
RedactaVeu / València

Han sigut Jordi Peris, portaveu de Guanyem València, acompanyat per la també portaveu Isabel Prats, i Jaime Paulino, secretari general de Podemos a València, els que han fet visible la integració de Podemos en Guanyem, una integració aprovada la setmana passada en una assemblea del partit polític liderat a València per Jaime Paulino. Peris ha assenyalat que “ha sigut un procés llarg i difícil, ja que tant Guanyem com Podemos s’han estat conformant i constituint de forma paral·lela”.

Finalitzats tots dos processos, “anirem junts a les eleccions municipals treballant braç a braç per un govern de canvi”. En aquest sentit, després de recordar que els militants de Podemos han treballat en Guanyem de forma molt intensa des del principi “a títol individual”, és ara quan la integració formal de Podemos en la plataforma polític-ciutadana “ens fa més forts i més plurals. Guanyem incorpora tota la força de Podemos, però Guanyem és més que Podemos”.

Segons Jordi Peris, la implicació de Podemos en Guanyem tindrà incidència en la confecció del programa, “ja que s’estan refonent els treballs previs de Podemos i el treball dels eixos temàtics de Guanyem”.

A més, “els cercles de Podemos en els barris poden tenir un paper fonamental en l’elaboració de propostes “des de la gent i per a la gent, enriquint-se el projecte”. Peris ha citat expressament el cercle d’Educació de Podemos, “que té propostes molt concretes en aquest camp des d’una perspectiva municipalista”. També ha subratllat la major coordinació que hi haurà per a dissenyar la campanya electoral, la integració dels hipotètics candidats de Podem en una candidatura que es confeccionarà “en condicions d’igualtat a través d’unes primàries obertes a tota la ciutadania tant per a votar com per a presentar-se”.

Peris considera que “Guanyem és ja un factor polític clau per al canvi en la ciutat i per a la regeneració de la vida pública i també per al canvi al País Valencià, ja que guanyar València és un pas previ i necessari”.

Respecte a la integració en Guanyem d’altres partits, Jordi Peris ha assenyalat que “Compromís i Esquerra Unida estan descartats pràcticament, encara que mantenim les portes obertes”, matisant que, no obstant açò, “hi ha molts militants d’Esquerra Unida, inclosos portaveus, que segueixen treballant en Guanyem a títol individual i que, per tant, no han abandonat formalment la plataforma”. A més, Guanyem manté converses amb la PACMA, Retallades Zero, les CUP i el moviment XARXA.

Comparteix

Icona de pantalla completa