Diari La Veu del País Valencià
Un sondeig del PSPV diu que el PP s’enfonsa i EUPV desapareix

RedactaVeu / València

Un PP escalabrat molt lluny de la majoria absoluta, un PSPV que també cau però es manté com a segon partit més votat, i un empat tècnic entre Compromís, Podemos i Ciutadans que debutaria amb força, i podria arribar a col•locar-se com a tercera força en les Corts Valencianes.

Altres conseqüències del sondeig realitzat pel PSPV i publicat en el diari Levante-EMV serien la deasparició d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), que seria engolida fonamentalment pel partit de Pablo Iglesias, mentre que UPyD no aconseguiria entrar en el parlament valencià.

Aquest és el resultat que ofereix el sondeig encarregat pels socialistes i que aquest divendres 20 de març ha publicat el rotatiu valencià en plena ressaca fallera, i que ha sigut difós també pel digital eldiario.es.

Pel que fa als números, el PP obtindria 34 diputats (27,3% dels vots), el PSPV 26-28 escons (23,5%) i Compromís 13 diputats (12,3%), molt similars a l’enquesta oferida per El País el passat 9 d’Octubre; però aquesta enquesta difereix de la resta de dades perquè a continuació estaria Ciutadans amb 12-14 escons (11,2%%) i Podemos 12 diputats (11,7%).

EUPV i UPyD, sense representació

Aquestes dades s’assemblen també parcialment a l’enquesta filtrada pel PP, en què els situen a 2-4 escons, fet que fa que els valguera un pacte amb Ciutadans, encara que aquesta era més “generosa” amb els escons aconseguits pels ‘populars’. A més, els últims sondejos coincideixen a deixar sense representació parlamentària Esquerra Unida i UPyD.

Gràfic: electograph.com

De les dades oferides pels socialistes es desprèn que Ciutadans rebria quasi per complet el vot descontent del PP, mentre que l’efecte Podemos començaria a desinflar-se, fruit, possiblement, del fet que no rebria els descontents de la dreta, i es quedaria només amb els de l’esquerra de PSPV i EU, retallant el creixement disparat de Compromís.

Infografia:Levante-EMV

L’aritmètica mostra així també que la majoria absoluta entre dos partits únicament s’aconseguiria amb una ‘gran coalició’ de PP i PSPV, però difícilment es produirà i caldrà assistir a la negociació d’un tripartit liderat pel PSPV, seguit de Compromís i amb una aliança natural més tendent a pactar amb Podemos que amb Ciutadans, però que encara s’haurà de concretar.

Comparteix

Icona de pantalla completa