Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV exigeix que es coneguen les causes de l’incendi de Requena
RedactaVeu / València

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València (Requena, Xiva i Torrent) s’han enfrontat a un foc que ha calcinat més de 800 metres quadrats de restes vegetals i les labors d’extinció són intenses i s’han perllongat diversos dies.

Des del sindicat destaquen la ràpida intervenció dels mitjans d’extinció per a evitar danys pitjors i reivindiquen la dignificació de les seues condicions laborals, quant a contractes, salaris, dotació de personal, prevenció de riscs laborals, o protecció en cas de malaltia, accidents o mort, riscs als quals estan especialment exposats.

La secretària de Salut Laboral de CCOO PV, Consuelo Jarabo recorda que “els agents de prevenció i els qui duen a terme labors d’extinció tenen el dret a estar protegits per l’Administració en la realització de la seua tasca, independentment que aquesta l’assumisca una empresa privada”.

El mes passat succeïa un altre incendi dins d’una planta de residus no perillosos a Pedralba, els detalls encara segueixen sense ser aclarits, i sense que s’hagen fet públiques les conclusions de les recerques realitzades.

Jarabo afirma que incendis d’aquesta índole solen estar causats per la forma de gestió d’aquestes activitats econòmiques, per la qual cosa CCOO PV urgeix a la recerca exhaustiva de les causes. “És molt important comptar amb aquesta informació perquè des de l’Administració Pública puguen desenvolupar adequadament les seues competències directes establides en la legislació de residus, tals com a normes de protecció, etc”.

Per tot açò, el sindicat insta al Consell, així com als equips de govern municipals resultants de les pròximes eleccions a comprometre’s amb un canvi responsable respecte a la gestió de la prevenció i extinció. “CCOO PV reclama un compromís públic que incloga mesures adequades de control, en la prevenció i extinció d’incendis, protecció del medi ambient i de la ciutadania, així com en els models d’aprofitament de recursos i gestió dels residus” conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa