Diari La Veu del País Valencià
El nou president de l’Audiència de València introduirà el valencià en els judicis
Europa Press / València

El nou president ha subratllat que realment els qui realitzaran els judicis “són els magistrats de l’Audiència”, i ha agregat que el president d’aquest organisme “tindrà únicament la presidència de la secció primera en matèria jurisdiccional i després de la gestió de l’Audiència”.

Així, ha subratllat: “Podran dir el que vulguen de mi, jo tinc ací el meu currículum, és públic, conegut, i tothom ho sap”. Ha recordat que va començar la carrera judicial l’any 1984 i que, per tant, és “transparent”.

D’altra banda, s’ha referit a una de les propostes que portava en el seu programa, relativa a introduir el valencià en els judicis. Referent a açò, ha indicat que “és necessari fer una realitat del que és real en la societat, i és l’ús indistint dels dos idiomes estatutaris, tant el castellà com el valencià”. De Rosa persegueix que “qualsevol ciutadà que vaja a l’administració de justícia se senta còmode i puga emprar l’idioma que vulga”.

Per aquest motiu veu “necessari” que els jutges que tenen reconegut com a mèrit el coneixement de l’idioma valencià, “ho porten a la pràctica també a l’hora de realitzar la seua actuació”.

Si fa falta, -ha avançat- sol·licitarà a la Sala de Govern i a la presidenta del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) que inste a un acord amb la Conselleria d’Educació i Justícia per a fer cursos específics de valencià jurídic perquè els jutges, magistrats i funcionaris “puguen utilitzar amb més comoditat l’idioma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa