Diari La Veu del País Valencià
Xaló acollirà la XXX Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta

RedactaVeu / Xaló.

Xaló és el poble escollit per l’entitat organitzadora de les Trobades d’Escoles en Valencià, la CAPPEV Marina Alta, per celebrar la 30a edició de la popular festa per la llengua. La Trobada se celebrarà el proper diumenge 19 d’abril, tot i que coincidirà amb el cap de setmana de Xalónia i, per tant, la programació s’ampliarà a tot el cap de setmana.

Al 2015 el lema de les Trobades es ‘L’escola que volem’ i tot just es compliran 30 anys des que el projecte de les Trobades d’Escoles en Valencià començaren a celebrar-se a la Marina Alta, al poble de La Xara. També es compleixen 15 anys des que Xaló va organitzar la seua primera Trobada l’any 2000.

De moment, la Cappev i l’Ajuntament ja fa dos mesos que treballen en diverses comissions perquè la Trobada siga tot un èxit.

Trobada i Xalónia: cap de semana complet a Xaló

L’Ajuntament ha anunciat que farà coincidir amb la Trobada d’Escoles en Valencià el projecte que enguany compleix quatre anys. Xalónia.

Es tracta d’una proposta que pretén promocionar els elements turístics, culturals i comercials de la localitat i que programa la Festa del Vi i la Picaeta, Concerts, el Mercat de la Terra i la Fira de comerços de la localitat. De moment, ja s’han confirmat les actuacions d’Eugeni Alemany, Pep Gimeno el Botifarra, La Gossa Sorda, Oques Grasses o El Diluvi, entre d’altres.

Amb tot, Xaló espera superar els 20.000 visitants el cap de setmana del 18 i 19 d’abril en un cap de setmana que vol reflectir la línia d’acció del municipi: créixer a partir de les nostres arrels.

Comparteix

Icona de pantalla completa