Diari La Veu del País Valencià
Guanyem / València en Comú planteja 30 mesures d’urgència
RedactaVeu / València

Rafael Monterde, un dels portaveus de València en Comú, va resumir les trenta mesures contemplades en el Pla de Xoc, agrupades en capítols com la regeneració democràtica i l’adopció de polítiques del bé comú, la consecució d’una ocupació digna en un nou model productiu, drets socials bàsics, el dret a la ciutat i a un espai urbà per a la ciutadania, la igualtat i la integració social i la participació ciutadana i la democràcia real.

Així, s’especifiquen mesures com una auditoria general de l’Ajuntament, un comitè de recerca sobre la corrupció, l’habilitació de mecanismes de transparència, la reducció dels salaris dels càrrecs públics, l’engegada d’un programa de formació i creació indirecta d’ocupació sostenible, la creació d’una oficina municipal contra l’atur, una renda mínima municipal per a famílies per sota del llindar de la pobresa, l’elaboració d’un Pla Municipal d’Habitatge, el reforç dels serveis de menjador en els centres educatius, auditories del cost de serveis com aigua, llum i gas i l’inici del procés de remunicipalització del servei d’aigua, garantir el dret a l’assistència sanitària, la paralització immediata del Pla General d’Ordenació Urbana, la revisió de les ordenances municipals sobre l’ús dels espais, edificis i recursos públics i facilitar l’accés als mateixos, la declaració de València com a territori lliure de batudes contra persones migrants i de CIEs (Centres d’Internament per a Estrangers) i garantir la participació ciutadana amb mesures com l’ampliació de competències de les Juntes Municipals. Segons Monterde, “aquestes mesures tindran un cost de 40 milions d’euros, el cinc per cent del pressupost consolidat de l’Ajuntament”.

A més, l’Assemblea va ratificar el codi ètic de València en Comú, que ha de ser signat pels candidats de les eleccions primàries que el partit està celebrant en aquests moments i part dels quals van ser presentats en l’assemblea. També va aprovar per majoria la constitució d’una Coordinadora que exercirà, de forma transitòria i durant cent vint dies, les funcions de coordinació i enllaç entre tots els grups de treball de la plataforma. També es va designar l’administradora electoral del partit.

Aquesta assemblea ha arribat amb el termini de presentació de candidatures de primàries ja tancat, encara que no la inscripció de votants. Com és sabut, es tracta d’un procés de primàries obertes, sense llistes, amb candidatures individuals i es votarà per separat la persona alcaldable o cap de llista (del 6 al 8 d’abril) i els regidors (de l’11 al 13 d’abril).

Cada elector podrà seleccionar un màxim de 10 candidats o candidates, segons la seua preferència, ordenats de l’1 al 10. La campanya de primàries va començar el 23 de març i s’estendrà fins al 5 d’abril. Els i les candidates seran proclamades el 15 d’abril.

Totes les persones que vulguen participar en l’elecció amb el seu vot poden inscriure’s a València en Comú fins al 2 d’abril, a través de la web (http://guanyemvlc.org/) o de forma presencial en alguns espais de la ciutat, tals com El Ventanal de Zaidia, carrer Pobla del Duc, 10; la Ferreteria Patraix, carrer Jacinto Labaila, 1; La Pulguita Rastrillo de Ruzafa, carrer Cuba 25; i en l’emissora de ràdio Factoria FM, en la calle Poeta Alberola.

Comparteix

Icona de pantalla completa