Diari La Veu del País Valencià
Soro III i Jesús es proclamen campions del XXII Circuit Bancaixa
RedactaVeu / Montcada

La parella ha tornat a oferir el millor del seu repertori i una vegada més, cal assenyalar el mitger Jesús com el contendent més destacat. I és que el pilotari de Silla ha sigut un autèntic baluard en defensa i el principal responsable de la faceta ofensiva, en la qual ha estat immens. Darrere, Soro III ha tornat a aportar seguretat i també ha sumat un bon nombre de quinzes a la causa.

Per part dels derrotats, Puchol II ha exercit de líder i ha signat una actuació excel·lent. De fet, el seu equip ha mantingut opcions fins al final gràcies al seu rendiment. Davant, Tato ha complit en defensa però li ha faltat encert en atac. Per la seua banda, Herrera ha entrat menys en joc però la seua actuació també ha sigut més que meritòria.

A l’inici de la partida s’ha pogut comprovar que la iniciativa en atac anava a correspondre, com ja va ocórrer al Pelayo, a la parella d’Alcàsser. I és que Jesús ha arribat a la final en el seu millor moment de forma des de fa anys i el pilotari de Silla sempre ha destacat per la seua solvència en atac.

En el tram inicial, la majoria dels jocs han sigut renyits i aquesta situació ha propiciat que se succeïren les ovacions dirigides als dos equips per part d’un públic que ha omplit el recinte de Montcada. Així s’ha arribat a la igualada a 30.

Després, Soro III i Jesús han estat més incisius en atac i s’han escapat al marcador amb dos parcials (40-30). Tot seguit, Puchol II ha assumit la responsabilitat i Vinalesa ha retallat un joc (40-35), però la parella d’Alcàsser ha avortat el conat de remuntada sumant el parcial següent en blanc (45-35).

L’equip d’Alcàsser, Jesús i Soro III.
Amb la partida tan emocionant, la formació de Vinalesa ha arribat al punt 40, no sense esforç, i en el joc següent ha començat dominant i fins i tot ha arribat a disposar de 30-NET per a tornar a empatar la partida. Però Soro III i Jesús han sabut refer-se i han acabat sumant el joc per a situar el marcador en 50-40. Després s’han completat dos jocs més, els definitius, que sí han estat clars, per als d’Alcàsser.

Una vegada conclosa la final ha tingut lloc el lliurament de trofeus, que ha estat presidit pel conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano. Al costat d’ell ha estat José María Cataluña, representant de l’entitat que dóna nom a la competició, la Fundació Bancaixa. També han participat en el lliurament de trofeus l’alcalde de Montcada, Juan José Medina, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, José Enrique Sanicobaldo i l’alcalde de Vinalesa, Julio Martínez.

A més, han assistit a la final nombroses autoritats, alcaldes i regidors dels municipis que han estat representats en aquesta edició del campionat més emblemàtic de l’esport dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa