Diari La Veu del País Valencià
EUPV anirà a les eleccions amb Els Verds, ERPV i Alternativa Socialista
RedactaVeu / València

El Consell Polític Nacional d’EUPV va ratificar ahir dissabte la coalició autonòmica amb Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i Alternativa Socialista, que prèviament s’havia sotmès a consulta directa entre l’afiliació. En virtut d’aquest acord, persones proposades per aquests partits s’integraran en les candidatures. “Es tracta de conformar unes llistes plurals, paritàries i representatives del nostre territori i de les diferents sensibilitats d’esquerres”, en paraules de Blanco.

Els Verds del País Valencià formaran coalició amb Esquerra Unida en almenys 21 municipis: a la circumscripció de València, la capital i L’Eliana, Xest, Xiva, Algemesí, Alzira, Benifaió, Xeraco, Montcada, Aldaia, Catarroja (dins de la confluència de Guanyem) i Mislata; a la circumscripció de Castelló, la capital i Vinaròs; i a la circumscripció d’Alacant la capital (dins de la confluència de Guanyem) i Oriola, San Miguel de las Salinas, Los Montesinos, Benidorm, Altea i Novelda.

La participació d’Esquerra Republicana del País Valencià en coalicions municipals amb Esquerra Unida està confirmada ja en 18 municipis: a la circumscripció de València, la capital i Mislata, Torrent (en un procés de confluència), Montcada, Carlet, La Pobla de Vallbona i Gandia (en aquest cas també amb Compromís); a la circumscripció de Castelló, la capital, Vinaròs i Borriana; i a la circumscripció d’Alacant, la capital (dins de la confluència de Guanyem), Dénia, Ondara, Altea, Crevillent, Xixona, Mutxamel i Castalla.

A més, Esquerra Unida formalitzarà coalició electoral amb Compromís en dos municipis (Gandia i Nules), amb el PSPV també en dos (Llutxent i Penàguila), i amb altres partits d’àmbit local en diferents localitats del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa