Diari La Veu del País Valencià
Amenaces de mort a un jove homosexual de 18 anys
RedactaVeu /València

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals ha mostrat la seua repulsa per les greus amenaces que a través de la xarxa social Twitter està patint des de fa uns dies un dels seus activistes més joves, de només 18 anys, i a qui han arribat a amenaçar amb “pegar-li un tir al cap”.

Aquestes amenaces tenen el seu origen el dimarts 24 de març, quan des de la xarxa social un jove d’ideologia neonazi comparteix les dades de la víctima, activista pels drets LGTB i altres causes socials, amb la pregunta de si seria millor matar-lo amb una pistola o a punyades. Aquest comentari va desencadenar una pluja de respostes d’altres persones pertanyents a moviments d’extrema dreta que van començar a insultar i amenaçar de mort en reiterades ocasions el jove membre de Lambda, segons fonts d’aquest col·lectiu.

Missatges de suport

Cal destacar que aquestes amenaces han despertat una “onada de solidaritat cap al jove assetjat”, que en pocs dies ha rebut centenars de missatges de suport provinents de membres de Twitter d’arreu del món, partits polítics, associacions, personatges públics, etc, i on la majoria dels comentaris animen F. P. a denunciar perquè les amenaces no queden impunes i els violents puguen ser identificats.

Denúncia davant la policia nacional

De fet, en el moment que des de Lambda van tenir constància d’aquests atacs, es van posar en contacte amb el jove amenaçat i la seua família per a oferir-los tot el seu suport i l’ajuda legal i psicològica que necessitaren, animant-los també a interposar la corresponent denúncia per aquestes amenaces, la qual cosa van fer dissabte de matí a una comissaria de la Policia Nacional.

Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, explicava que ens sembla molt greu que a l’estat espanyol no es perseguisquen més durament les ideologies que defensen la violència o l’assassinat de persones a causa de la seua orientació sexual o color de pell i que alguns personatges puguen presumir a les xarxes socials de simbologia nazi amb total impunitat, actes que en altres països de la Unió Europea els enviaria directament a la presó”.

Missatge a tots/totes els assetjats/assetjades

Des de Lambda han aprofitat també per llançar un missatge dirigit a qualsevol persona que en aquests moments estiga vivint una situació similar d’assetjament o sent amenaçada per la seua orientació sexual o identitat de gènere perquè denuncie. Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals “han de saber que no estan sols i que en la nostra associació poden trobar l’ajuda legal que necessiten, perquè cap agressió quede sense resposta”.

“És important destacar que, per sort, el nostre company és una persona amb anys d’activisme, amb un gran grup d’amistats i familiars que el recolzen i que té molt clara la seua orientació sexual i viu la seua sexualitat amb normalitat. Però si aquests mateixos atacs i amenaces les haguera rebut un altre xic o xica jove que encara no ha eixit de l’armari, que no té el recolzament dels seus familiars o una personalitat forta, potser ara mateix estaríem lamentant un suïcidi, per la qual cosa aquestes amenaces han de tractar-se amb la gravetat que mereixen”, ha puntualitzat Boronat.

Comparteix

Icona de pantalla completa