Diari La Veu del País Valencià
Cloenda de l’Any Ovidi amb el Festival ‘Barnasants’ a Alcoi

Natxo Lara / AraMultimèdia.

Amb l’abril arriben els actes centrals de l’any Ovidi, quan es compleixen 20 anys de la seua desaparició. L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit tancar una programació més que completa que inclou música, poesia, audiovisual i sobretot el tancament del Barnasants, una experiència cultural de renom mundial que enguany es tanca al Teatre Calderón amb un acte institucional i un espectacle titulat ‘El (s) Ovidi’ a càrrec d’Eduard Fernández, Eduard Iniesta i Llúcia Vives.

El regidor de Cultura, Francesc Agulló, ha explicat al detall aquesta completa i variada programació dedicada a Ovidi, quan es compleixen 20 anys de la seua mort. Un seguit d’actes que tindrà el moment principal dimarts 14 d’abril a les 20 hores al Teatre Calderón i amb invitació que es pot arreplegar des de ja al Centre Cultural o al mateix teatre. Es tracta del tancament del Festival Barnasants, un dels més importants del país i que ha triat Alcoi per a la seua cloenda. Acte institucional i espectacle a càrrec dels actors Eduard Fernández, Eduard Iniesta i Llúcia Vives.

Serà el moment de major projecció, tant per a la ciutat, com ara per a l’obra d’Ovidi.

Abans, el diumenge 12 d’abril, tindrà lloc un concert al Calderón (18h) a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi sota la direcció d’Àngel Lluís Ferrando. Una magnífica ocasió d’escoltar cançons de l’Ovidi tocades en banda. Seran 10 temes, 8 dels quals tindran la veu de la Coral Sant Jordi de Barcelona. Les altres dos seran instrumentals.

Kiko Veneno arriba a Alcoi el dissabte 11 d’abril a les 20 hores en un concert molt especial al Calderón, que presenta amb el nom de “+ solo que la una”. Per al dijous 9 d’abril, al Teatre Principal, Jordi Tormo presentarà el seu llibre Ovidi Montllor, un obrer de la paraula amb textos, poemes, dibuixos i fotos inèdites i que ha anat recopilant de la mà de Toni Miró i molts familiars i coneguts de l’Ovidi.

Tanca la programació la projecció del documental de TV3 estrenat el 10 de març, ‘Documental per Ovidi Montllor’. Després, els directors Ramon Milà i Jordi Lara oferiran les seues opinions en un col·loqui.

Comparteix

Icona de pantalla completa