Diari La Veu del País Valencià
Localitzats els 141 treballadors d’Iberdrola atrapats pel despreniment a Cortes de Pallars

L. Part / València

Els 141 operaris d’Iberdrola que treballaven a l’interior d’un túnel situat en la Central Hidroelèctrica ‘La Muela’ de Cortes de Pallars i que s’han vist afectats per un despreniment de terres que s’ha produït aquest dilluns en el quilòmetre 13 de la CV-428 estan sans i estalvis, segons ha pogut saber aquest diari de fonts de l’operatiu de rescat. No obstant això, a hores d’ara es desconeix si hi ha alguna víctima o afectat pel despreniment a títol particular ja que el mateix ha afectat també la carretera d’accés a Cortes de Pallars, per on, en el moment del sinistre, podria circular algun vianant o vehicle.

En el moment de redactar aquesta informació, els membres de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) cercaven, amb l’ajuda de gossos ensinistrats, possibles víctimes o afectats pel despreniment. Els accesos a la localitat de Cortes de Pallars estan tallats, a excepció d’un camí forestal.

Aproximadament a les 01:45 minuts d’aquest dimarts i a causa del cablejat elèctric, els bombers no han pogut accedir al túnel. Per aquesta raó, s’ha retirat el dispositiu a l’espera de poder entrar quan es retire el cablejat.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat en un primer moment efectius del grup de rescat i salvament de Bombers de la Diputació de València en base a Xiva, així com bombers voluntaris dels parcs de Cofrents i Aiora, dotze voluntaris de l’ONG IAE d’Algemesí amb un total de 6 gossos ensinistrats per al rescat, i diferents agents de la Policia Nacional, entre altres efectius.

Segons fonts del Consorci de Bombers de la Dipuatació, l’avís del succés s’ha rebut a les 20.02 hores i s’ha localitzat en les proximitats de la carretera comarcal CV-428, que discorre molt pròxima a una central elèctrica d’Iberdrola sobre el riu Xúquer.

En el moment en què s’ha produït l’enfonsament hi havia un total de 141 operaris treballant a l’interior del túnel, l’entrada principal al qual ha quedat taponada pel despreniment. Segons fonts d’IAE, els treballadors afectats, en un primer moment, han tractat d’eixir del túnel per diferents accessos auxiliars i fer recompte de personal. Finalment, a les 00 hores d’aquest dimarts s’ha pogut saber que, aparentment, tots els operaris que treballaven a l’interior del túnel han pogut eixir i estan sans i estalvis. No obstant açò, l’empresa verifica mitjançant sistema informàtic.

El túnel on s’ha produït l’enfonsament està considerat com una zona molt perillosa, segons els treballadors d’Iberdrola.

Foto: ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) d’Algemesí.

Efectius de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències durant les operacions de cerca, aquest dimarts. Foto: IAE

Imatge de l’entrada del túnel taponada on estaven treballant els operaris d’Iberdrola. Foto: La Veu del País Valencià.

Efectius desplaçats a Cortes de Pallars. Foto: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa