Diari La Veu del País Valencià
‘Perquè Volem!, Ovidi Simfònic’ a Alcoi
Sixto Ferrero / Alcoi

Travessar des de múltiples vessants la producció artística d’un dels homenots més destacats del País Valencià hauria de ser una obligació, justificada més encara pel trist record que suposa el vintè aniversari de les seues malaguanyades ‘Vacances’. La música d’Ovidi d’ençà la seua mort ha estat versionada des de la música popular per diversos grups des del rock més transgressor passant pel folk i l’electrònica, també, i convé reconèixer-ho, la música clàssica s’ha fet càrrec de versionar o interpretar algunes de les seues cançons, sobretot amb concerts de música de cambra on caldria destacar les interpretacions de ‘M’aclame a tu’ que fan els membres del quintet de vent del Llevant Ensemble.

Ara, no podria haver estat millor encertada la proposta, és des de l’Alcoi natal de l’Ovidi on se’ns presenta un nou espectacle, com indiquen els organitzadors “multidisciplinari”. Per què aquesta confluència de disciplines al voltant de la música de Montllor? Doncs perquè ara és amb un llenguatge simfònic i bandístic, heus ací una de les novetats, amb què se’ns oferiran cançons del cantautor alcoià, i comptaran també amb la interpretació de la lletra, i per tant, es fa necessària la intervenció de les veus. Per això, per a aquest espectacle multidisciplinari s’han ajuntat la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona. Però, a més a més del gaudi auditiu la proposta musical “té com a voluntat ser un espai per a la reflexió a partir de les creacions del mateix cantautor alcoià en un marc tan inusual com suggeridor”, proposen des de l’organització.

No és la primera vegada que alguns dels nostres cantautors o músics de tradició popular s’han mostrat pròxims a la simbiosi de llenguatges simfònics i els mecanismes íntims de la cançó com feren anteriorment Raimon, o Pep Gimeno “Botifarra” des de la música tradicional, o també amb la dificultat afegida dels peus rítmics de la música de tradició oral com féu fa anys Al Tall. Ara, un homenatge merescut, produït per l’Ajuntament d’Alcoi i el Festival de cançó Barnasants, sota la direcció d’Àngel Lluís Ferrando, diumenge 12 d’abril al Teatre Calderón d’Alcoi, segons asseguren els organitzadors serà una “autèntica fita cultural d’indiscutible nivell musical i artístic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa