Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra es presenta #ambValentia

RedactaVeu / València.

Compromís enfocarà les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 24 de maig tractant de valencianitzar la campanya i presentant-se com una formació a la qual “no vindrà ningú de Madrid, Catalunya o Castella la Manxa a dir-nos què hem de fer” i que, a més sap “gestionar la pluralitat”, davant un horitzó multipartidista en les Corts i amb una clara possibilitat que ningú aconseguisca la majoria absoluta.

Així ho ha explicat la candidata de la coalició a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, que ha comparegut en la nova seu de Compromís a València, acompanyada del número dos en la llista, Enric Morera i el cap de cartell a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, per a presentar el lema per a les eleccions del 24 de maig: ‘Amb valentia’ i els eixos de la campanya.

El lema del cartell d’Oltra, ‘La teua presidenta’ deixa ben clar que la seua intenció és governar els valencians en els pròxims quatre anys. “No volem ser la crossa de ningú”, ha exposat la candidata que ha advertit que són conscients que “la situació és molt difícil i costarà redreçar” la gestió del PP que “ha deixat molta desolació”.

En aquesta línia, també ha afirmat que no “amagaran” el seu programa per a “enganyar a la gent” perquè “tenim candidatura, projecte i bagatge”, ha insistit. Oltra, a preguntes dels mitjans per la projecció electoral de Podemos i Ciutadans, ha comentat que “la gent es pensa més el vot del que contesta en una enquesta” i, al seu judici, “pesarà” el fet que hi ha formacions que “no tenen bagatge i no sabem el que faran perquè no sabem el que han fet”.

A continuació, s’ha mostrat oberta al diàleg i els pactes. “Som els primers que hem parlat d’açò” i “clar que estem disposats” però “en funció de les propostes”, ha apuntat. Aquests acords, ha agregat Oltra a preguntes dels periodistes, “els negociarem els d’ací perquè no tenim ningú a Madrid, ni a altres llocs”. “Si Ciutadans vol enviar algú, que vinga ací” i “si vol enviar a Rivera, parlarem amb qui ens pose davant”, ha dit.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en les Corts i número dos en la candidatura, Enric Morera, ha insistit que són l’”única opció a la qual no els manaran des de fora” i que, a més, fa el seu treball “de baix a dalt”. Un altre dels missatges que ha transmès és que volen “canviar-ho tot”.

El candidat a l’Alcaldia de València, Joan Ribó, ha incidit que aquestes eleccions no seran “de protesta” com les europees, “sinó de triar un govern en la Generalitat i en els ajuntaments”. A més, ha centrat l’atenció en què les seues propostes es basaran en la seua experiència i el contacte amb la gent i no les trauran d’un “laboratori”.

Oltra ha explicat que el lema de campanya entronca amb el treball realitzat en els últims huit anys en les Corts, on han sigut una oposició que s’ha enfrontat “amb valentia” a la majoria del PP amb la seua “corrupció i abús de poder”. A més, caldrà tenir “valentia” per a afrontar i assumir els nous reptes d’un panorama multipartidista.

“En els cartells som nosaltres amb un flitre taronja. No ens hem llevat 20 anys”, ha bromejat Oltra respecte a la imatge de campanya.

Per la seua banda, Ribó ha aprofitat per a recordar que ‘Valentia’ era el nom de València en l’època dels romans i assenyalar així que València “és la nostra capital” i que “no hi ha una altra capital i no hi ha un altre lloc de decisió”. El candidat municipal ha remarcat la “proximitat” amb què s’afronta la campanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa