Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘L’eix vertebrador del model educatiu de Compromís és l’escola pública’
RedactaVeu / València

Vicent Marzà ha anunciat que Compromís impulsarà una Llei Valenciana d’Educació “per reconstruir un model educatiu valencià públic, modern, innovador, amb professionals respectats, arrelat al seu entorn social, amb un model lingüístic de futur i que garantisca la igualtat d’oportunitats per a totes les persones”.

Per la seua banda, per a la candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Mónica Oltra, “un poble sense un sistema educatiu potent és un poble sense futur. Volem un model per educar persones lliures i crítiques. I eixe model és l’educació pública. Una educació pública de qualitat és el fonament d’una societat justa i moderna i és el primer pas cap a la igualtat d’oportunitats”.

Per aquesta raó, ha apuntat Oltra, “Compromís té al centre del seu programa de transformació social l’educació en el seu sentit més ampli, perquè és un motor de canvi i d’igualtat”.

Per a la candidata de Compromís a la presidència, enfront del nostre model d’escola pública garant de drets i oportunitats, hi ha el model de Wert/Catalá “que dificulta cada dia més acabar amb les diferències socials. Un sistema que posa l’èmfasi en què caiga més gent pel camí, és una desgràcia per a la nostra societat”. “No podem seguir pagant l’educació privada d’uns pocs amb diners de tots mentre retallem en educació pública”, ha afegit. I ha subratllat que les societats que més inverteixen en educació pública “són les que tenen més èxit econòmic i social perquè l’escola pública ens porta a l’excel•lència”.

Vicent Marzà ha explicat la “dificultat” que suposa “reconstruir” l’educació pública després d’anys de “menyspreu i atacs” per part dels Consells i ajuntaments del PP. “El seu model és deixar caure l’ensenyament públic, intimidar els seus professionals i en últim terme castigar les famílies, tot per beneficiar un model que prima la privada en detriment de la pública, la de tots”, ha apuntat.

“Model plurilingüe basat en l’aprenentatge en valencià”

Per fer front a aquesta situació “d’emergència social i educativa”, Marzà ha anunciat “l’impuls d’una Llei Valenciana d’Educació basada en quatre eixos principals: innovació i qualitat educativa, la cohesió social i l’arrelament a l’entorn de l’educació, nova governança pública basada en l’opinió dels professionals de l’educació i experts en la matèria, i un model plurilingüe d’èxit demostrat basat en l’aprenentatge del valencià”.

Marzà ha fet èmfasi en “la necessitat de consens entre professionals i experts per tindre una llei ben feta que responga les necessitats socials, enfront d’una política del PP basada en els privilegis d’uns pocs enfront dels drets de tothom”.

Marzà, Oltra i Nomdedéu, ahir a Castelló de la Plana.

Castelló, ciutat educadora

Finalment, el candidat a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que Compromís aposta per avançar cap a una “ciutat educadora com a part fonamental del Castelló que volem, una ciutat per a les persones, les seues oportunitats i benestar”. En aquest sentit, Nomdedéu ha anunciat una taula de debat amb l’expert en polítiques públiques i educació Joan Subirats el proper dimarts 14 a les 18.30 a la Llotja del Cànem de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa