Diari La Veu del País Valencià
Benassal adopta el nom oficial en valencià

EP / Castelló de la Plana.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha informat aquest divendres favorablement sobre el canvi de nom del municipi de Benasal per la denominació valenciana de Benassal (Alt Maestrat), més d’acord amb la seua tradició històrica i lingüística, segons l’informe elaborat per la Secció d’Onomàstica de l’ens normatiu a petició de la Direcció general de l’Administració Local.

L’AVL argumenta que el nom del municipi prové de l’àrab ‘Abin Anzal’, és a dir, forma part del grup de topònims majors valencians formats a partir de ‘Abin’ o ‘Aban’, ‘fill’ en dialecte andalusí, acompanyat de l’antropònim àrab corresponent.

En aquest sentit, la normativa consolidada ha establit que, en el cas dels arabismes, la ‘s’ sorda és representada tipogràficament amb ‘ss’.

Amb aquest acord, l’Ajuntament de Benassal adopta el topònim oficial en valencià.

No obstant açò, encara queden deu pobles de les comarques del nord valencianoparlants amb el topònim en castellà: Benlloch, Cervera del Maestre, Forcall, Herbés, Lucena del Cid, San Rafael del Río, Santa Magdalena de Pulpil, Sierra Engarcerán, Zorita del Maestrazgo i Todolella.

Comparteix

Icona de pantalla completa