Diari La Veu del País Valencià
El Dia Internacional de la Felicitat se celebra hui per primera vegada
Europa Press / Madrid

Així mateix, l’Institut Coca-cola de la Felicitat ha anunciat que se sumarà a la primera commemoració d’aquest dia amb l’objectiu de “augmentar la felicitat de cada individu i d’aquels que l’envolten”, unint-se així al desig de Bhutan i de les Nacions Unides.

L’Institut ha recordat que el reconeixement d’aquesta celebració per l’ONU es va produir després que Bhutan assenyalara “la cerca de la felicitat com un objectiu humà fonamental”. D’aquesta forma, Nacions Unides ha animat els estats membres a promoure “polítiques públiques que incloguen la importància de la felicitat i el benestar en la seua aposta pel desenvolupament”, al mateix temps que ha sol·licitat que celebren aquest dia “de manera apropiada, incloent activitats d’educació i de presa de consciència per part del públic”.

Per la seua banda, l’impulsor d’aquesta iniciativa i primer ministre de Bhutan, Jigme Thinley, va expressar, durant la seua participació en el I Congrés de la Felicitat que “no es pot ser realment feliç si les persones que t’envolten no són felices”.

El país asiàtic, considerat el més feliç d’Àsia i el vuitè del món, segons Business Week, planteja un desafiament econòmic basat en l’Índex de la Felicitat Nacional Bruta i no en el creixement del Producte Interior Brut (PIB), segons ha informat l’institut. A més, ha indicat que “la felicitat a Bhutan és pràcticament un mandat constitucional, que es basa en els pilars d’un desenvolupament socioeconòmic sostenible i equitatiu, la preservació i promoció de la cultura, la conservació del medi ambient i el bon govern”.

Per açò, Thinley va assegurar que la felicitat “és una meta a perseguir, molt positiva per a Bhutan, perquè gràcies a ella el país podrà aconseguir la pau, l’estabilitat i la cooperació global”.

Comparteix

Icona de pantalla completa