Diari La Veu del País Valencià
Carles Dénia prepara un nou disc de música tradicional
RedactaVeu / València.

Després del reeixit i guardonat “El paradís de les Paraules”, amb el qual va donar una nova vida als textos de diversos poetes andalusins i on el cantant de Gandia va sorprendre a la crítica i al públic, Carles Dénia mamprèn ara un viatge de tornada als orígens.

“Necessitava fer aquest nou disc, apuntalar les meues fonts, desintoxicar-me”, afirma. Cant d’estil, jota, seguidilles, fandangos, malaguenyes… Una immersió en l’essència musical valenciana en què Dénia es fa acompanyar de col·laboradors habituals que dominen el territori: Cristóbal Rentero (guitarra, guitarró, bandúrria i llaüt), Vicent Carrasco (guitarra i guitarró), i els germans Paco i Carlos Lucas (llaüt i bandúrria).

Si en “Tan alta com va la lluna” (Comboi Records, 2008), la seua primera incursió en la música tradicional, Carles Dénia pretenia renovar i actualitzar el repertori, aquest nou disc, però, “és molt transgressor, nu i cru, tradicional amb els meus toquets, molt essencial i per tant molt radical”, anuncia. “És també una reflexió en veu alta contra la tirania de la modernitat”.

Només concloga aquest nou CD, Carles Dénia s’hi posarà de seguida en un altre projecte de creació pròpia i lliure, seguint el camí marcat en “El Paradís de les paraules”, i del qual ja anuncia alguns esbossos en les seues actuacions en directe com “La festa”, un poema de Josep Piera que Dénia ha musicat magistralment. Mentre, continua amb l’agenda de concerts prevists a diverses ciutats i països.

Comparteix

Icona de pantalla completa