Diari La Veu del País Valencià
La 7a edició d’ULTRASONS comença diumenge amb la prèvia: Pre-ULTRASONS
Sixto Ferrero/ L’Alcora

Amb el nom de Pre-ULTRASONS començaran les diferents activitats musicals que faran de preàmbul de la 7a edició del festival arrelat a L’Alcora. El festival que marxa amb una definició clara, i poc habitual, “amb caràcter cooperatiu, internacional i pianístic, començarà aquest diumenge amb dues fites. La primera serà a les 16:00h a la Casa de la Música de l’Alcora amb un taller de cocreació (Hot Talk Club). Amb el pretext de “mirant al futur”, el taller pretén, molt encertadament, “treballar conjuntament per a aportar coneixements relacionats amb els diferents àmbits de la producció d’esdeveniments”. La finalitat del qual és “extraure conclusions vàlides per al festival i, també, per a la gestió de qualsevol altra activitat cultural”. Activitat francament molt encertada, necessària i oberta a tothom, des dels participants i organitzadors fins a programadors i públic, donada la poca formació que reben els músics en els estudis superiors i les llacunes informatives i professionals que crea aquesta esbiaixada formació acadèmica. Alhora és una democratització i oportunitat de participar de la cultura, no només des del prisma consumista (en un bon sentit), sinó que també facilitaran assabentar-se dels mecanismes interns, d’aportar idees, solucions i objectivitat a les programacions. El fet de programar un taller així, ja és per poder-los(nos) felicitar, i palesa la idiosincràsia que manifestaven: caràcter cooperatiu,…

El mateix diumenge, però a les 19:00h i al Saló Gòtic (de la Casa de la Música), tindrà lloc la presentació del duo de jazz JPMB, format pel pianista i compositor anglès John Pickup i el contrabaixista nord-americà Matt Baker els quals presentaran el seu primer treball discogràfic Solace. Un àlbum que conté peces originals (pròpies) i versions de peces del món del cinema, tot plegat amb un llenguatge estètic al voltant del modern jazz.

Serà més endavant, dissabte 30 de maig i posteriorment dissabte 6 de juny (els dos a les 19:00h al Saló Gòtic de la Casa de la Música), el torn per al Piano Time on les alumnes del professor Juan Carlos Cornelles del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, Marina Alonso i Arantxa Monferrer (30 de maig) i Loles Cebolla i Macarena Puchol (6 de juny), mostraran els seus progressos, avanços i nivells assolits durant l’etapa formativa (superior) o passaran amb públic el recital que hauran de fer com a fi de carrera.

Una edició, aquesta que comença, amb una prèvia si més no afortunada, ben pensada, necessària i que només per això, ja cal felicitar els organitzadors. Ara, desitgem que les músiques i artistes puguen desenvolupar la seua sapiència amb el nivell qualitatiu que tothom esperem.

Comparteix

Icona de pantalla completa