Sixto Ferrero / València.

Compositor d’estil postromàntic, amb un ample catàleg, compta entre les seues composicions obres d’una marcada arrel folklòrica, com My dear contry (1954), DeZilvervloot (1973), Maram (1997)…., però, que no únicament havia treballat el folklore autòcton neerlandès, sinó que també es va atrevir amb músiques d’origen tribal afroamericana com Mambo Bando Uno (1972) o Ska-Ing Jamaica (1981) entre moltes altres.

Nascut el 21 d’octubre de 1928 a Heerlen, autodidacta en alguns instruments com la trompeta, trombó i saxofon, féu els seus estudis al Conservatori de Maastricht on estudià contrapunt, orquestració, orgue… Després de la II Guerra Mundial es féu càrrec de la direcció d’algunes bandes militars nord-americanes fet que influí en les seues composicions amb un caire bel·licós, marcial… En 1959 es trasllada a Maastricht on rep el càrrec de cantor i director de la Gran Església de Sant Lambert. En 1971 pateix un càncer de gola el qual acaba per emmudir la seua parla, però no la seua música.

Posteriorment es traslladaria a València (Paiporta) on comença a influir en els joves compositors valencians, sobretot en Ferrer Ferran qui dedicaria un pasdoble al compositor neerlandès “Bravo Mestre” basat en temes de Jef Penders.

>
Durant la seua estada a València, Jef Penders compondria diversos pasdobles com “L’Os i En Bala” i “La Primitiva” (1987) dedicat la Banda de la Societat Musical La Primitiva de Paiporta amb qui l’unia uns estrets llaços afectius.

Comparteix

Icona de pantalla completa