Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana a Rus explicacions ‘urgents’ i denuncia el seu ‘clamorós silenci’
RedactaVeu / València

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha reclamat que el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, done explicacions “amb urgència i públicament” sobre el “gravíssim cas” que investiga la justícia i que afecta de ple la institució provincial.

Pérez Garijo ha advertit que el que es coneix fins ara és només el principi i ha augurat “moviments contundents contra la presumpta cova d’Ali Babá que el PP ha instaurat”. També ha acusat Alfonso Rus d’“enfangar” de presumpta corrupció la Diputació de València i ha mostrat la seua sorpresa pel “clamorós silenci” del president de la institució provincial.

D’altra banda, Pérez Garijo ha titllat les declaracions del gerent d’IMELSA de “ridícules”. “El comunicat d’ahir d’IMELSA no és el comunicat d’una empresa pública normal, sinó la desesperació del diputat responsable per eixir corrent del forat en el qual han submergit aquesta empresa i la Diputació”, ha declarat Pérez Garijo qui afegeix: “És absurd pretendre que mostrem les proves davant els qui considerem presumptes responsables, les proves les hem presentat on tenim l’obligació de fer-ho, en la Fiscalia anticorrupció”.

Segons ha recordat, Esquerra Unida està dos anys consecutius sense signar els comptes d’IMELSA “per temor a les seues irregularitats comptables”. “I tot açò malgrat múltiples pressions des de l’empresa”, ha denunciat Rosa Pérez Garijo.

A més, ha sol·licitat en diverses ocasions el llistat complet de contractacions de l’últim any, sense obtenir resposta des de juny del 2014. “Tampoc hem obtingut resposta a la nostra sol·licitud d’accés a l’inventari, el llistat de proveïdors i el llibre major de comptabilitat, malgrat que és una documentació que hui dia pot posar-se a la disposició de qui la sol·licite en uns pocs minuts”, recorda la diputada provincial d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa