Diari La Veu del País Valencià
El govern del PP pretén enganyar el Cabanyal amb les llicències
RedactaVeu / EP / València

Santamaria va explicar dissabte passat a València, durant la seua participació en l’acte de proclamació d’Alberto Fabra com a candidat del PP a la Generalitat, que la revisió de l’Ordre del Ministeri de Cultura de 2009, permetrà a l’Ajuntament atorgar llicències al barri “de manera rigorosa i cas a cas, com ens agrada fer les coses a la gent del PP”.

Davant aquestes declaracions, ambdues entitats han mostrat el seu empipament en un comunicat en el qual consideren que des del Govern “no cerquen una altra cosa més que obrir una porta d’eixida d’emergència, davant l’atzucac en el qual s’havia ficat l’alcaldessa Barberá” en aquesta qüestió i han afirmat que l’Ajuntament de València “no atorga llicències al barri perquè no vol”.

En un comunicat ambdues entitats han assegurat que l’Ordre del Ministeri de Cultura “no impedeix” atorgar llicències si aquestes van dirigides a protegir i conservar el barri, sinó que prohibeix “enderrocaments i actes de deterioració del conjunt històric”.

Així, les dues entitats han recalcat que “no és necessari que Sáenz de Santamaria vinga de Madrid a donar permís per a les llicències al Cabanyal”, que ja poden atorgar-se, i han recordat que “sense que res haja canviat en el procés de revisió i a un mes de les eleccions”, les declaracions de Santamaria són “un engany i una burla als ciutadans de València i als veïns del barri”.

A més, han declarat que aqueixa interpretació de l’Ordre Ministerial “va ser aclarida en 2010 per l’Advocacia de l’Estat”, i han criticat a l’Ajuntament perquè, segons ells “no la va acceptar perquè la seua política és la de càstig al barri i als seus veïns”. També han recordat que el Pla del Cabanyal “ha sigut declarat nul en sentència ferma per l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem”.

Possible prevaricació

D’altra banda, afirmen que el Ministeri de Cultura “no revisarà l’Ordre Ministerial abans que l’Ajuntament aprove el nou Pla del Cabanyal”, ja que açò “suposaria vulnerar la normativa vigent i podria incórrer en prevaricació”. Els veïns han expressat també el seu desig que el Pla siga “respectuós amb el barri”.

Per açò, han insistit que les declaracions realitzades per la vicepresidenta del Govern “en un acte electoral del seu partit”, són “electoralistes” i “diuen molt poc a favor de la forma d’exercir la política que té qui dirigeix des de fa 24 anys aquesta ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa