Diari La Veu del País Valencià
Podemos exclou el seu número quatre per Alacant per militar en el PP

RedactaVeu / EP / Alacant.

La Comissió de Garanties Democràtiques de Podemos Comunitat va excloure ahir de la llista a les Corts per Alacant el secretari de Podemos Oriola, Julio Alejandro Vicente, per no haver pogut acreditar que no està afiliat al Partit Popular ni a Participació Ciutadana Oriola (PACO). Vicente, no obstant açò, manté la Secretaria de l’agrupació local de Podemos a Oriola.

Podemos li va concedir un termini per acreditar que no formava part d’eixos altres partits i no ha pogut acreditar dins del termini, i en la forma escaient, la seua no militància, segons fonts de la formació de Pablo Iglesias a nivell autonòmic.

Així les coses, la Comissió de Garanties “ha invalidat la seua candidatura perquè ell no ha pogut demostrar que s’ha donat de baixa d’eixos partits”. Així, la llista va córrer un lloc cap amunt de manera que el número cinc de la llista, José Francisco Almeria, ocupa ara la quarta plaça.

Des de Podemos van assegurar, d’altra banda, que Julio Alejandro Vicente manté la Secretaria de Podemos Oriola ja que la decisió de la comissió “només” afecta les candidatures: “La decisió sobre un altre tipus de llocs que puga ostentar en el partit correspon al Consell de Coordinació de Comunitat que encara no s’ha reunit ni tractat el tema i, per tant, segueix pertanyent a Podemos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa