Diari La Veu del País Valencià
Rus inclou un dels joves fotografiats amb símbols feixistes en la llista del PP de Xàtiva

Comarcàlia / Xàtiva

Alfonso Rus va presentar aquest dilluns la llista electoral amb què concorrerà el PP a Xàtiva, i podem destacar dos fets: repeteixen 5 regidors (a més del mateix Rus) però sols 2 amb opcions d’obtindre representació al ple, i també forma part Jorge Roca, un dels joves de NNGG que va protagonitzar l’escàndol de posar en imatges amb simbologia neonazi.

La llista es va donar a conèixer aquest dimarts al Gran Teatre de Xàtiva en un acte en què el President de la Generalitat i candidat del PP, Alberto Fabra, va presentar a tots els candidats a les alcaldies de la demarcació de València. La de Xàtiva, encapçalada per Rus, compta com a número 2 amb la regidora de Cultura, María José Pla, de 3 Vicent Ribes (col·locat per Rus en la Fundació Alfons el Magnànim, de la Diputació), i de 4 el regidor i president del PP local Jorge Herrero. Al número 10 apareix la regidora Jubel Vercher, amb poques opcions d’eixir escollida; i simbòlicament, cap al final de la llista, es troben les regidores Yolanda Sipán (n.19) i María José Masip (n.20). No estan noms històrics del PP local com Ramón Vila, Tono Vidal, Marian Soro i Rosa María Estaban, així com Vicent Parra.

Però apareixen altres noms i entre ells un molt polèmic: Jorge Roca, el jove que va fer esclatar l’escàndol d’imatges de membres de NNGG que apareixien amb simbologia feixista. Roca, que serà el número 18 de la llista, va ser conegut en agost de 2013 quan es va fer pública una imatge seua en la qual apareixia junt amb altres joves amb una bandera espanyola amb un símbol neonazi, mentre també es realitzaven salutacions feixistes. La imatge va ser feta en un torneig esportiu en què van participar diferent grups de caire ultra i que van col·locar simbologia d’aquestes característiques en el recinte.

La polèmica es va engrandir quan al cap de pocs dies va sorgir una segona imatge, en aquest cas la del president de NNGG de Xàtiva, Xesco Sáez, en la qual ell, junt amb altres joves, realitzava la salutació feixista.

Els fets van ser condemnats per l’oposició política que demanava també una reacció per part del PP. No obstant açò, el partit conservador va optar per defensar els membres de la seua formació, apuntant que Roca havia demanat disculpes, que s’havia “massacrat un xiquet”, i que els fets, en paraules d’Alfonso Rus, eren “xiquillades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa