Diari La Veu del País Valencià
Perkullíria, quatre dies de percussió total
Sixto Ferrero / Llíria

La vesprada de dijous 23 d’abril es donarà inici a aquesta 6a edició del Festival Internacional de Percussió PERKULLÍRIA 2015, amb l’habitual recepció, presentació i el primer concert del festival que estarà a càrrec de tres grups de percussió de diversos conservatoris: Conservatori Superior de Música de Castella la Manxa, Conservatori Superior de Música de Salamanca i el Conservatori Professional de Llíria.

Pel que fa a la vessant formativa s’han programat diferents activitats, adreçades als percussionistes que volen ampliar la seua formació, conviure i compartir experiències musicals. Així les diferents master class, orientades a les timbales i la marimba, estaran a càrrec de Marek Stefula timbaler solista de la Gewandhausorchesters de Leipzig i Javier Eguillor timbaler solista de l’orquestra de València, d’altra banda la master class de marimba estarà a càrrec de Katarzyna Mycka y Conrado Moya.

Com a novetat formativa, aquesta edició han programat un taller de percussió adreçat a les famílies per tal de treballar la música amb els nadons, xiquets i pares amb un contacte directe de la percussió, el qual estarà a càrrec de la pedagoga musical Sílvia Leon.

La vessant tribal de la percussió torna a tenir presència aquesta edició amb una Gran Batucada Nocturna pels carrers de Llíria, la qual estarà a càrrec d’organitzar i dirigir Rafa Navarro professor de percussió del Conservatori Superior de Dansa. També hi haurà una exposició de materials , instruments… de percussió de dilacerants marques especialitzades, i un master-concert amb el títol “Noves músiques per a timbals”, el percussionista i solista internacional Sisco Aparici interpretarà un programa amb obres de diferents compositors convidats que han compost música per a timbals: Andrés Valero-Castells, Joan Cerveró, Saúl Gómez, Rafa Mas, Vicent Gómez i Jose Luís Torá.

Pel que fa als concerts, els quals són gratuïts, a banda del concert oferit dijous pels diferents grups dels conservatoris, trobem divendres el duo de marimbistes internacionals Katarzyna Mycka y Conrado Moya, dissabte al matí la primera fase del Concurs Internacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Llíria” (especialitat de percussió) i a la vesprada el concert del Quartet Cercle i Fil d’Arena qui proposen una nova versió, que combina música i dansa, de “Le sacre du printemps” de Stravinsky, després (a les 23.00h) tindrà lloc la Gran Batucada.

Diumenge tindrà lloc la fase final del Concurs Internacional de Joves Intèrprets, la segona sessió del taller de percussió per a famílies i amb la proclamació dels guanyadors del Concurs Internacional es posarà punt i final a questa 6a edició de PerkuLlíria.

.

Comparteix

Icona de pantalla completa