Diari La Veu del País Valencià
Tales massives d’empreses privades a Castelló

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Amb l’excusa del Tomicus, s’estan produint tales massives per part d’empreses privades, segons denuncia el cap de llista d’EUPV per Castelló, Jesús Monleón, qui ha assegurant que aquestes “estan aprofitant per fer negoci amb els nostres boscos, amb la connivència del Consell, que ho permet”.

Per aquesta raó ha exigit al Consell que impedisca aquestes actuacions desproporcionades i lesives per als nostres boscos, ja que “no es pot combatre una plaga destrossant el bosc, no té cap sentit”, assegura. I afig: “Pareix que tot el que toca el PP es converteix en un negoci pervertint l’objectiu original, d’eradicar una plaga hem passat a beneficis econòmics per a les empreses privades”.

EUPV acusa les empreses privades d’utilitzar maquinària pesada en la seua tasca i causar un greu impacte en l’entorn, deixant molts residus de fusta que poden produir incendis i accidents, a més de compactar el sòl.

A més, la formació d’esquerres reclama una nova llei forestal de consens que garantisca la rendibilitat i la sostenibilitat impulsant una ecotaxa que revertisca directament en els nostres boscos i que servisca per a realitzar tasques de neteja, manteniment i restauració.

“Aquesta és una forma de posar en valor l’aportació dels nostres boscos al conjunt del nostre territori, fixant el CO2, evitar erosions i regular els contrastos tèrmics”, expliquen des d’EUPV per Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa