Diari La Veu del País Valencià
Concert ‘Ovidi Popular, 20 anys!’ el 12 de maig a l’Espai Rambleta
RedactaVeu / València

Ca Revolta organitza el proper 12 de maig l’espectacle ‘Ovidi Popular, 20 anys!’ a l’Espai Rambleta (València), per a, d’aquesta manera, sumar-se a la commemoració dels 20 anys des que l’Ovidi se’n va anar -com ell mateix cantava- de vacances.

‘Ovidi Popular’ reuneix algunes de les veus més emblemàtiques del nostre folk que, sota la direcció musical de Pau Figueras i Tóbal Rentero, interpretaran el repertori del músic d’Alcoi connectat amb la tradició, segons informa Ca Revolta.

“Cal reivindicar la figura d’Ovidi Montllor i mantenir-la vigent hui dia per la seua magnitud musical, cultural i cívica: la fidelitat als seus principis, la seua visceralitat davant les injustícies, la seua posició sempre incòmoda i desafecta al sistema”, apunten des de Ca Revolta. Per això, afegeixen, “hem programat un espectacle de qualitat, produït pel Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i basat en l’obra d’inspiració popular i tradicional d’Ovidi Montllor”.

Música popular d’un músic que s’estimava el poble

Un dels ingredients essencials en l’obra d’Ovidi Montllor és, sense dubte, la tradició musical del país. Ovidi era un home extremadament arrelat als seus orígens populars: era de poble i de classe obrera, “per condició, senyors, sense terres, i per idea, senyores, esquerrà”, recorden els organitzadors de l’espectacle.

Montllor coneixia de primera mà els peculiars mecanismes creatius i expressius de la cultura popular i així els feia servir en la seua música: “Em sembla que dins de les meues cançons es troben records de totes les edats i de tots temps”, confessava en una entrevista primerenca publicada per la revista Gorg el maig de 1971. Per aquesta raó, segons Ca Revolta, “és bastant fàcil rastrejar els elements procedents de la tradició oral que Ovidi incorporà a les seues creacions. Sobta ara, en la distància, la naturalitat amb què hi encaixaven totes les peces, sense necessitat de discursos programàtics de recuperació o renovació del folklore ni altres escarafalls a què ens hem anat acostumant”.

L’espectacle Ovidi Popular posa l’accent en aquest vessant del seu repertori i serveix per afegir-se als actes d’homenatge que estan celebrant-se per tot arreu amb motiu del vintè aniversari de la mort del cantautor alcoià.

El preu del concert, que serà presentat per Rosana Pastor, és de 15 euros amb entrada anticipada, i de 18 euros a taquilla el dia de l’espectacle. Les i els sòcies i socis de Ca Revolta tenen un descompte de 3 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa