Diari La Veu del País Valencià
25 d’Abril ‘Suma’t al futur!’
RedactaVeu / València,

“El 25 d’abril marcarà l’inici del futur que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la nostra dignitat com a poble”, segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

La manifestació l’obrirà una representació de la Junta Directiva d’ACPV, de la Federació de Bandes de Música i de Salvem el Cabanyal, els presidents d’Escola Valenciana i de la Societat Coral El Micalet, i els portaveus de Ca Revolta i ACICOM com a símbol de la unió de l’associacionisme valencià al voltant del 25 d’abril i de la nova etapa de diàleg, consens i treball positiu que s’obri al País Valencià.

Entre les personalitats valencianes destacades en el seu àmbit professional i social que fan una Crida Cívica pel 25 d’Abril figuren: Ana Aguado, Josep Lluís Albinyana, Manuel Alcaraz, Vicent Pitarch Almela, Julià Álvaro, Bárbara Aranda, Carmen Aranegui, Lydia Arenós, Josep Vicent Boira, Andrés Boix, Ricard Pérez Casado, Xavi Castillo, Laia Climent, Carles Cortés, Maribel Doménech, Martí Domínguez, Miquel Francés, Antoni Furió, Ferran Gadea, Amàlia Garrigós, Ana Gea, Víctor Palau, Joan Carles Girbés, Josep Lluís Gómez Mompart, Josep Gregori, Ramon Lapiedra, Anna Lluch, Ramon Marrades, Quique Medina, Antoni Miró, Gustau Muñoz, Nèstor Novell, Sandra Obiol, Joan Olmos, José Maria Perea Soro, Mª Josep Picó, Joan Ramon Peris, Ibán Ramon, Dídac Ballester, Pau Rausell, Manolo Rodríguez, Joan Romero, Pedro Ruiz, Rosa Serrano, Joan Sifre Martínez, Rosa Solbes, Ramon Soler, Vicent Soler, Violeta Tena, Vicent Torrent, Tudi Torró i Feliu Ventura.

Pel que fa el Concert de la Festa pel Canvi, que tindrà lloc el mateix 25 d’abril a Alboraia (20:30 h), organitzat per ACPV i el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), actuaran Els Catarres, La Gossa Sorda, ZOO, Chicos del Maíz, El diluvi i Traficants de Sucre. El preu de les entrades és de 15 euros en taquilla i de 12 euros en La Murta, Ca Revolta i Octubre CCC. (València), Llibreria la Costera, de Xàtiva i Llibreria la Gavina, de Gandia. En el següent enllaç podeu accedir a la venda d’entrades online.

Per últim, indicar que el grup Carraixet ha presentat el vídeo gravat en la manifestació de l’any passat. Les ‘parrandes’ és un tema popular de Biar, un petit poble de l’Alt Vinalopó, el qual se sol ballar en les festes locals. El 1979 l’escriptor valencià Rafael V. Arnal li va posar una lletra potent i reivindicativa de la unitat de la llengua, i Carraixet la va escampar arreu de la geografia de tots els Països Catalans.

Comparteix

Icona de pantalla completa