Diari La Veu del País Valencià
El PP perdria Generalitat i Ajuntament de València

Cadena SER / València.

El PP tornaria a guanyar les eleccions al País Valencià amb el 26,5% del vot, la qual cosa suposa una caiguda de 23 punts percentuals respecte al 2011, segons l’enquesta elaborada per MyWord per a la Cadena SER. Així, el PP presidit per Alberto Fabra passaria a tindre entre 28 i 31 escons, tot i que la majoria absoluta està fixada en 50. Per la seua banda, els socialistes de Ximo Puig es mantenen com a segona força més votada, encara que també cauen 8 punts i perden entre 7 i 11 escons.

Com ocorre a la resta de l’Estat, l’enquesta reflecteix que també al País Valencià Ciutadans irromp amb força convertint-se en la tercera força més votada (entre 17 i 19 escons) seguida de Podemos. Les dues forces emergents, de fet, desplacen a la cinquena i sisena posició les forces d’esquerra tradicionals, Compromís i Esquerra Unida.

Fi a l’hegemonia de Barberà

Les dades relatives a la ciutat de València també reflecteixen una caiguda del PP de Rita Barberá després de 24 anys de govern. El PP perdria la meitat del seu electorat i passaria dels 20 regidors actuals a vora 9 o 10.

Ciutadans irrompria en el ple de la ciutat de València amb el 19% dels vots, i aconseguiria entre 6 i 7 escons, i en tercera posició se situaria València en Comú (entre 5 i 6 escons). Segons les dades de l’enquesta elaborada per MyWord, el PSPV cau de manera important, se situa en cinquè lloc i només obtindria entre 4 i 5 escons.

Transvasament de vots

El PP retindria el 32 per cent dels seus votants, mentre que un 25 per cent aniria a Ciutadans, segons les dades de l’enquesta. La retenció del PSPV se situaria també en el 32%, mentre que el 22 per cent es decantaria per Podemos i un 17 encara no sabria què fer. Compromís, per la seua banda, reté a més de la meitat dels seus votants.

En el cas de la ciutat de València, els populars mantenen un 35% dels seus votants mentre el 27% aniria a Ciutadans i el 22 per cent encara no ha decidit el seu vot. Un 34% dels votants del PSPV votaria el seu partit mentre que el 14% votaria Compromís i d’altres anirien a València en Comú.

L’enquesta es va realitzar sobre una mostra de 1.218 entrevistes calibrades per sexe, edat i demarcació entre el 16 i el 21 d’abril d’enguany. El marge d’error de la mostra és del +-2,87% i el nivell de confiança del 95,5%.

Comparteix

Icona de pantalla completa