Diari La Veu del País Valencià
La trompa, naturalment, aterra a Vila-real
Sixto Ferrero / Vila-real

A les acaballes del 2014 el mestre i trompista hamburguès Hermann Baumann i el concertista internacional de trompa, el vila-realenc Javier Bonet, van engegar un projecte discogràfic “Baumann/Bonet Mozart Project”. Tot plegat, el veterà trompista alemany i un dels millors trompistes de l’actualitat, formaren un tàndem on, mestre i deixeble, volien enregistrar els concerts de Mozart per a trompa i el Quintet KV407 per a trompa i quartet de corda sota una hipòtesi: “Com creus que Mozart haguera tocat les seues obres en 2014?”.

Fet i fet, van engegar el projecte discogràfic mitjançant una plataforma de micromecenatge, on Hermann Bauman assumia la direcció de la Münchner Rundfunkorchester i Javier Bonet n’era el solista. Cal afegir que aquest projecte va eixir endavant i ara és el motiu d’aquesta gira de presentació, que aterrarà a Vila-real els pròxims dies.
Durant tres dies, de l’1 al 3 de maig, es podrà gaudir de tres activitats adreçades, naturalment, als intèrprets i estudiants de trompa, però, també al públic en general. El dia 1 de maig serà Javier Bonet, trompa de l’ONE, professor de l’ESMUC i el Conservatori Superior de Salamanca, especialista en trompa natural i trompa moderna, qui farà una conferència: “La trompa natural. Particularidades sonoras en los conciertos de Mozart”. El dia 2 tindrà lloc una ‘master class’ amb el veterà trompista Hermann Baumann. Aquestes dues activitats tindran lloc a les instal·lacions de la “Fundació Caixa Rural”. Per últim, el dia 3 (a les 19:30h) tindrà lloc el concert a l’Auditori Municipal “Rafael Beltran Moner” de Vila-real, tot i que també serà obert al públic l’assaig general que tindrà del dia 2 (21:00h-00:00) i el del dia 3 (10:00h-12:00h).

El programa del concert que comptarà amb l’Orquestra Supramúsica, amb seu a Vila-real, sota la direcció de Hermann Baumann i el trompista Javier Bonet qui actuarà com a solista, estarà format per obres de Mozart i Haydn on la trompa, sens dubte, és la protagonista.

Comparteix

Icona de pantalla completa