Diari La Veu del País Valencià
Entrevista de dos ontinyentins a Pepe Mujica i Lucia Topolansky a Montevideo

Dolors Sanchis – Casimir Romero.

Quan trobem una realitat que s’acosta als nostres somnis, és una satisfacció poder fer partícips el demés d’allò que ens ha tocat i ens ha arribat al cor. És el cas d’aquesta entrevista que hem tingut la sort de poder realitzar a Montevideo, a dos militants veterans en la lluita política i social a l’Uruguay: Lucia Topolansky i Pepe Mujica.

En la seua trajectòria, trobem vivències com a militants del moviment dels “Tupamaros” fins a governar el país amb el Frente Amplio. El treball de debat democràtic, la cultura del respecte i del pacte, la cultura de les coalicions i el front comú, en la lluita per fer front al poder de la dreta, són unes realitats que ens ressonen a l’interior, en aquests moments de canvis i desprestigi de la classe política.

L’honradesa, la humilitat, la coherència en la seua trajectòria ens donen un model de governants amb els quals alguns somiem, des d’un País Valencià que dissortadament s’ha convertit en el model de corrupció a nivell europeu.

Pepe Mujica amb Casimir Romero, a Montevideo el passat 5 d’abril.

En aquesta entrevista, Lucia i Pepe ens parlen del dret a la terra, de coalicions polítiques, dels educadors, del neocapitalisme que ens atrapa, del futur de la nostra joventut, de l’ecologia i de coses que ens fan reflexionar sobre la nostra realitat. Actual i de plena vigència en temps de reflexió de cara a l’oportunitat que tenim en les properes eleccions.

Lucia Topolansky i Pepe Mujica, amb l’ontinyentina Dolors Sanchis.

Comparteix

Icona de pantalla completa