Diari La Veu del País Valencià
El grup especial de rescat valencià arriba a Katmandú

RedactaVeu / Katmandú (Nepal).

Després d’un llarg viatge que començava ahir diumenge a les 7.05 en l’aeroport de València, i després de dues escales que van transcórrer sense problemes a París i Kuala Lumpur, el primer Grup Especial de Localització i Rescat de l’ONG IAE han arribat a Kàtmandu, Nepal, segons el pla traçat. Així ho han confirmat fonts de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències amb seu a Algemesí.

L’última comunicació realitzada pel Grup, fins la confirmació de la seua arribada a Katmandú, va anar des de Kuala Lumpur a les 2.55 hora estatal, en la qual informaven que el trasllat es produïa segons el previst excepte petits retards. Van enviar una sèrie d’imatges en les quals podien veure’s els integrants de l’equip passejant als gossos de rescat per una zona de les pistes de l’aeroport, juntament amb les vagonetes del material desplaçat.

La confirmació de la seua arribada a la capital nepalesa ha arribat a les 12.56 hora local (8.56 hora estatal), amb el que en aquests moments estan realitzant les gestions necessàries per arribar la zona de treball assignada i començar a intervenir.

El grup està format per 9 persones -guies canins, rescatadors i sanitaris- amb 4 gossos especialment preparats.

L‘ONG valenciana ha fet una crida a la població per tal de col•laborar econòmicament ja que “el cost de la intervenció és molt elevat”, per la qual cosa “agraïm qualsevol ajuda per modesta que aquesta siga”. Per a fer un donatiu a l’ONG cal fer-la en el número de compte: Banc Santander, ANAVEN: ÉS56 0030 3053 2100 0014 4271.

Vídeo del primer Grup Especial de Localització i Rescat de l’ONG IAE, moments abans d’embarcar en París rumb a Nepal, explicant el desplaçament.

Comparteix

Icona de pantalla completa