Diari La Veu del País Valencià
Més de 6.000 persones en l´espectacle Com Sona l´ESO a Xàbia
RedactaVeu / Xàbia

La multitudinària trobada educativa Com Sona l’ESO ha deixat un bon sabor de boca a Xàbia, tant a nivell cultural com turístic i comercial, segons fonts municipals.

Entre 6.300 i 7.000 persones es van congregar la nit del divendres en la plaça de la Constitució per a gaudir de l’espectacular muntatge ‘Yesterday?’, una combinació de música, ball i teatre dirigida per Alexis Calvo i protagonitzada pels 1.440 estudiants i professors de música arribats de 51 instituts del País Valencià, Balears i Catalunya. Unes xifres que el converteixen en el més multitudinari celebrat en els últims anys.

El públic es va emocionar amb un xou que va demostrar el potencial de la joventut en els diferents vessants artístics i la capacitat de motivació del professorat per a involucrar i coordinar els estudiants en una activitat en la qual són els màxims protagonistes.

Les escenes de ‘Yesterday?’ van repassar les principals fites històriques dels anys 60, com la construcció del mur de Berlín, la guerra d’Alger, el moviment per la integració racial a Estats Units, el nazisme…amb els Beatles i la seua música com a fil conductor.

Els més de 1.000 intèrprets van comptar amb el suport del grup The Bitters, que versionaren els temes més coneguts del quartet de Liverpool conformant un espectacle que no va deixar ningú indiferent.

El dia del concert es va fregar el 100% d’ocupació de les places hoteleres, tal com s’ha constatat des del departament de Turisme. També, segons assenyalen des de l’associació de comerciants Xàbia Històrica, el comerç i sobretot l’hostaleria de la zona va viure un considerable augment de clients durant el dia de l’esdeveniment, fins al punt que molts bars es van quedar sense provisions.

Des d’aquest col·lectiu han volgut destacar també l’ambient que es va viure en el Centre Històric durant els dies de la trobada, que també ha sigut una oportunitat perquè molts visitants coneguen la zona urbana a més de les seues platges.
L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha agraït la implicació de tots els departaments municipals que s’han involucrat perquè tot anara bé i que els visitants estigueren còmodes, així com a la Policia Local i Protecció Civil per vetllar per les seguretat d’aquest esdeveniment multitudinari.

Comparteix

Icona de pantalla completa