Diari La Veu del País Valencià
Barceló: ‘Els CIEs són presons per a persones que no han comès cap delicte’
RedactaVeu / València

La formació d’esquerres incideix especialment en el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i en promoure una Llei d’Acollida. L’objectiu no és altre que “afavorir l’accés de les persones migrants als serveis públics independentment de la seua situació administrativa”.

López Barceló ha recordat la visita que va realitzar al CIE de Sapadors i ha qualificat aquest tipus de centres de “presons per a persones migrants que no han comès cap delicte, sols una falta administrativa”.

La candidata d’esquerres ha donat a conèixer hui les fotos que va realitzar durant la seua visita i que constaten el caràcter carcerari dels centres d’internament. A més a més, Barceló ha recordat que un Jutjat de València investiga vàries denúncies de maltractaments per part d’interns. “Per a Esquerra Unida, el simple fet que aquests centres existisquen és una vulneració dels drets humans”, explica López Barceló.

Per una altra banda, el decàleg de la formació d’esquerres sobre migracions proposa dotar la cooperació internacional de la rellevància política i el rang institucional que requereix i assegurar per al 2016 un mínim del 0,2% del Pressupost Total Consolidat de les administracions públiques que governen.

A més, el decàleg electoral d’EUPV sobre migracions i cooperació proposa avaluar el grau de compliment i funcionament del Pacte Valencià contra la Pobresa.

La candidata autonòmica d’EUPV també ha assegurat: “Eradicarem qualsevol forma de clientelisme en la gestió del Programa de Cooperació Internacional i impulsarem també una auditoria social dels últims governs del PP”. Finalment, López Barceló també ha anunciat que EUPV establirà un “marc estable de col•laboració amb el Fons Valencià de Solidaritat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa