Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Rus (PP): ‘Jo sóc empresari, potser vaig poder comptar bitllets’
eldiariocv / València

Rus, segons va avançar en el seu moment el diari El Mundo, hauria sigut gravat per Marcos Benavent, exgerent de l’empresa pública Imelsa, comptant bitllets presumptament fruit del cobrament de comissions. Aquest enregistrament formaria part d’un total de 10 hores gravades per Benavent tant a Rus com a altres alts càrrecs en els quals comprometrien la seua honorabilitat, aquestes haurien sigut posades a la disposició de la Fiscalia Anticorrupció per EUPV i per tant en aquests moments estarien sota secret de sumari.

Sobre aquesta actuació de Benavent, Rus ha advertit que “si u que és amic teu t’ha gravat 10 hores de converses, també les pot manipular”, volent així desacreditar el possible contingut de les mateixes que l’implicaren en conductes delictives.

Sobre aquests mateixos enregistraments Alfonso Rus ha tornat a insistir en la teoria que podria tractar-se de ‘foc amic’, és a dir, una actuació propiciada des de dins del PP. Així afirmava que “açò està adreçat” i que “jo als de davant (l’oposició política) els conec”. Insistia també que està recaptant informació i que revelarà els autors “quan ho tinga clar”, i sobre per què va posar la data del 25 de maig (el dia després de les eleccions) ha puntualitzat que “pot ser el 25 o el 26”.

Però és més, preguntat sobre si podria estar el mateix Alberto Fabra, president del PP valencià i de la Generalitat, darrere aquests enregistraments, Rus no ha volgut negar una pregunta tan compromesa, i ha dit que “de moment no ho sé, si ho sabera ho diria, però seria un ‘harakiri'”.

Rus també ha parlat més de les seues tensions amb Fabra, i preguntat per què el President enduriria si escau les ‘línies roges’ (podria no fer falta una imputació i bastar amb conèixer-se un contingut comprometedor dels enregistraments), el dirigent provincial ha manifestat “perquè hem tingut desencontres abans, no ho sé”. A més Rus també diu que “em va preocupar” el fet que El Mundo traguera una fotografia de la reunió de tots dos dirigents suposadament secreta a Xàtiva.

Sobre si està pensant a dimitir donada la pressió afirma que “hi ha dies que diria: me’n vaig”, però que la gent el convenç perquè resistisca. Així afig que “me n’aniré quan ho crega convenient… o quan el partit em tire”.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es.Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa