Diari La Veu del País Valencià
El PP suspen de militància Alfonso Rus

Redactaveu / Madrid.

La direcció del Partit Popular ha suspès de militància Alfonso Rus, president de la Diputació de València, president provincial del PP i candidat a l’alcaldia de Xàtiva.

Així, la direcció del PP valencià ha sol·licitat hui al Comitè de Drets i Garanties del PP, mitjançant un escrit signat per Alberto Fabra, la suspensió de militància per a Rus. El PP estatal ha ratificat aquesta suspensió cautelar.

A l’escrit enviat a Gènova, Fabra afirma que les informacions aparegudes “comporten una deterioració pública molt significatiu de la imatge del PPCV donada la seua gravetat, repercussió informativa i incidència en l’opinió pública, máxime en moments com els actuals”.

Cal recordar que en el PP valencià, encara estan atònits, i Gènova volia que aquest escàndol no portara a la ruïna tot el Partit Popular i els resultats de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, sobre tot al País Valencià, on cada dia surt un escàndol de corrupció que afecta el PP.

El PP hauria pres aquesta decisió després que ahir la Cadena SER uns enregistraments en els quals s’escoltava al també alcalde de Xàtiva comptant bitllets.

Aquesta vegada no s’han utilitzat les línees roges de Fabra.

Al capdavant del PP provincial quedarà ara el secretari general, Vicente Betoret.

Cal recordar que Alfonso Rus, ha manifestat aquest dissabte a través d’un comunicat que continuarà endavant en les seues responsabilitats i ha assegurat sentir-se “indefens i víctima d’un atac informatiu i polític brutal, que es troba emmarcat dins d’una campanya electoral i, per tant, motivat per raons polítiques”.

Cal recordar que aquest dimarts Mariano Rajoy estarà a València en un acte electoral i Gènova vol a Rus fora del partit.

Així, Rus ha explicat que el seu patrimoni personal “està totalment clar, justificat i declarat d’acord a la legalitat”, els comptes “sanejats” i la gestió de les institucions que presideix, com l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València, “es troben igualment auditades, controlades i recolzades pels tècnics i funcionaris que tenen aqueixa missió, independentment dels responsables polítics”.

A més, ha manifestat no tenir coneixement per conducte oficial ni en cap de les informacions aparegudes “que estiga culpable en cap procés judicial en qualitat d’imputat i ni tan sols com a testimoni”.

Per açò, ha agregat: “He sigut triat president provincial per les bases del partit Popular i president de la Diputació pel grup de diputats del PP que van decidir recolzar-me. A ells els dec el càrrec i per tant amb ells continuaré endavant”.

Així mateix, apunta que “si algú creu que he pogut cometre un delicte, haurà de demostrar-ho i no sembrar l’opinió pública amb aquest bast muntatge que a tots danya”.


Comparteix

Icona de pantalla completa