Diari La Veu del País Valencià
L’última concentració del Metro amb el PP en la Generalitat

RedactaVeu / València

L’Associació de Víctimes del Metro (AVM3J) ha tornat a denunciar en la concentració d’aquest diumenge que ha congregat centenars de persones a la plaça de la Mare de Déu, que FGV disposava de les mesures tècniques que hagueren evitat l’accident, i no les va instal·lar en la Línia 1.

Segons aquest col·lectiu, que ha sigut menyspreat pel PP, “aquesta deixadesa de funcions, va ocasionar la mort a 43 persones i va deixar ferides altres 47”.

Per a l’Associació, el Govern Valencià “va iniciar una estratègia perquè prevalguera que l’ocorregut havia sigut un accident Imprevisible i Inevitable, sense investigar la falta de Prevenció del Risc Ferroviari per part de MetroValència”.

Comportament que va obligar els familiars dels morts i els supervivents del sinistre, “a iniciar una lluita per esclarir les vertaderes causes del descarrilament, i que s’assumisquen les responsabilitats”.

L’AVM3J recorda que el Govern Valencià han anat canviant, “però cap d’ells ha mostrat cap interès a escoltar les Víctimes, a atendre les nostres reivindicacions. No han volgut investigar, no han volgut que se sàpiga la veritat”.

Durant aquests quasi 9 anys de camí, han eixit a la llum moltes de les irregularitats de la recerca (la caixa negra es va llegir sense custòdia judicial i les dades van ser esborrades “intencionadament”, el vagó va quedar sense custòdia judicial en les instal·lacions de la mateixa empresa a la qual s’investigava, les vies es “van netejar” aqueixa mateixa nit, sense que les revisara el perit judicial, el llibre d’avaries ja no estava quan el policia va ser a arreplegar-lo al vagó.

També denuncien que el personal de FGV “va mentir” al perit judicial dient que el vagó no havia descarrilat mai, així com que un directiu de MetroValència va ocultar un Informe que catalogava el vagó del sinistre com obsolet, arribat al final de la seua vida útil i amb dificultat per trobar recanvis).

Però el més greu és “la pèssima gestió” que de l’accident, ha fet el Govern Valencià (pressionant els mitjans d’informació públics per a silenciar l’accident i no censurant la manipulació de la Comissió Parlamentària, ni l’ocultació d’Informes per part de FGV).

Una vegada passen les pròximes eleccions, si hi ha una majoria que arravata el govern al PP, l’associació obrirà un període de reflexió sobre el camí que deuen seguir les seues mobilitzacions.

L’AVM3J continuarà en la recerca de la veritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa