Diari La Veu del País Valencià
El PP esculpeix 30 errates en un monòlit de 4 metres a Alzira
Yeray Calvo (Público) / Madrid

Els termes “valencia” i “arab” sense titlla, “ciudat”, en comptes de ciutat, i nombrosos errors en els signes de puntuació, són només alguns de les errades ortogràfiques que es poden observar en el monòlit escrit en valencià. “Ni prèviament a la seua col·locació, moment en el qual s’ha de repassar un esborrany; ni en la seua col·locació, ni en la seua inauguració es van adonar que el gravat en marbre del monòlit tenia 30 errors, entre faltes d’ortografia i incorreccions tipogràfiques”, explica el mitjà.

Fonts de l’Ajuntament consultades per Público resten importància als errors i asseguren que ja s’han posat en contacte amb el funcionari lingüista encarregat de supervisar el text i amb la persona “que va picar la pedra” en el monòlit. Encara que encara no han especificat un termini determinat per a esmenar l’error, des del consistori s’assegura que es corregirà en breu.

Gravat que figura en el monòlit. Foto: Hayack (El Seis Doble).

“L’era de les faltes ortogràfiques”

No és la primera vegada que el govern municipal incorre en errors d’aquest tipus. “El govern de Bastidas passarà a la història com l’era de les faltes d’ortografia”, prossegueix el diari, que denuncia la falta de responsabilitat d’una administració que “deteriora el concepte d’imatge avançada que ens venen”.

Quan els ciutadans alzirenys havien cregut haver-ho vist tot, van assistir atònits a la inauguració del ròtol de una plaça de la ciutat amb una falta ortogràfica i amb l’escut que figura en la bandera de Xàtiva en lloc del d’Alzira. “Una plaça que quedarà per a la posteritat”, va dir en aquell moment, sense ser conscient de l’error, l’alcaldessa d’Alzira.



Piiulada de l’alcaldessa d’Alzira amb la fotografia del moment de la inauguració del monòlit.

Aquesta nova potada al valencià es produeix després del gran impacte mediàtic de la vergonyosa intervenció de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, en La Crida de les Falles de 2015, barrejant paraules en castellà i altres inconnexes que va ser batejat amb sorna com ‘El Caloret’.

Superant el previsible, setmanes després, Mayrén Beneyto, regidora de Cultura de l’Ajuntament de València va publicar un missatge en la xarxa social Facebook plagat de faltes d’ortografia, on en tan sols 19 línies, va cometre 37 errors, sintàctics, gramaticals i de falta de concordança.

Comparteix

Icona de pantalla completa